5 tipp, hogy végre kibillenj a komfortzónádból

5 tipp, hogy végre kibillenj a komfortzónádból

Címlap / Életmód / Egészség / 5 tipp, hogy végre kibillenj a komfortzónádból

Ahogy egy ismert idézet is mondja: „Ha mindig azt teszed, amit eddig is tettél, akkor folyton csak azt kapod, amit eddig is kaptál.” Tehát ha örökké a komfortzónádban maradsz, akkor nem csoda, ha nem történnek veled kirívóan izgalmas dolgok, és nem biztos, hogy olyan gyorsan éred majd el a céljaidat, ahogy szeretnéd. Lássuk, mit tegyél, hogy ez ne így legyen!

Nézz szembe a félelmeiddel!

A komfortzónád kényelmes, biztonságos és kiszámítható, ezért szereted. Az ezen kívüli világ elsőre lehet, hogy ridegnek és ijesztőnek tűnik, de valójában csak ismeretlen, ami felfedezésre vár.

Ha szeretnél időről időre kimozdulni a komfortzónádból, akkor az első lépés az, hogy mérd fel, hol vannak a határaid, kezdd el feszegetni őket és nézz szembe az esetleges kétségeiddel vagy félelmeiddel.

Ez nem könnyű feladat, sőt nem is biztos, hogy elsőre sikerülni fog, de ha ezzel megvagy, akkor biztosan könnyebben megy majd a világ felfedezése!

Készülj fel minden eshetőségre!

Amikor az ismeretlent próbálod megfejteni, annak számos kimenetele lehet, és sokféleképpen élheted meg ezt a változást.

Ha egy új dologba vágsz bele, vagy egy számodra kihívást jelentő feladat előtt állsz, akkor érdemes mérlegelni, mik a lehetőségeid – azaz mérd fel, hogy mik történhetnek veled, ha így vagy úgy cselekszel.

Ebben benne van az is, hogy felmérd a legrosszabb és a legjobb kimenetelét az eseményeknek, ami persze szélsőséges, de legalább abban segít, hogy tudd, mire számíts, és ez már egyfajta biztonságot adhat számodra!

Változtass!

Elsőre ijesztően hangzik a változás – ugyan mindig minden változik, hozzászokni mégsem olyan egyszerű.

Azért, hogy ez az egész ne tűnjön annyira távolinak és nehéznek, azt tanácsoljuk, hogy kezdj apró lépésekkel.

Először változtass kis, jelentéktelennek tűnő dolgokon, például azon, hogy hol veszed reggel a kávéd, milyen útvonalon mész dolgozni vagy honnan rendeled az ebéded.

Hidd el, ezek a kis dolgok összeállnak majd egy egésszé, és néhány hét után már nem is tűnik olyan félelmetesnek a változás, illetve a változtatás!

Őrülj meg!

Manapság mindenki túl sokat foglalkozik azzal, hogy ki mit gondol róla, vajon a környezete elfogadja-e vagy sem.

Könnyű mondani, hogy ne foglalkozz vele, de ezt a gyakorlatba átültetni egy kicsit nehezebb feladat.

Fontos, hogy figyelj másokra, de a legjobb, ha van egy szűk kör, akiknek adsz a véleményére és akikkel szívesen megbeszéled a problémáidat. Hidd el, úgy sosem leszel boldog, ha mindenkinek meg akarsz felelni.

Tipp: Néha nem árt egy kicsit, ha elengeded magad és megőrülsz, hiszen a langyos vízben sosem fognak veled igazán csodálatos dolgok történni!

Folytasd!

Ha egyszer benne vagy a mókuskerékben, akkor nagyon nehéz kikeveredni belőle, ezért ha sikerült egy kicsit változtatnod és kibillenned, akkor a legjobb, ha nem állsz meg itt, hanem folytatod is a dolgot.

Hidd el, azzal, hogy a saját határaidat feszegeted, fejlődsz, jobban megismered önmagad és rugalmasabb leszel minden téged érő változással kapcsolatban.

Ha megijeszt a változás, állj meg, gondold át, és próbáld újra.

Ha elbuksz, állj fel és csináld meg még egyszer. 🙂 Hajrá!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást