10 tipp, hogy mindig friss legyél „ott lent”

10 tipp, hogy mindig friss legyél „ott lent”

Címlap / Életmód / 10 tipp, hogy mindig friss legyél „ott lent”

A női nemi szerv egészségéről vajmi kevés információt kapunk az iskolában, ezért sok lány szégyellős, ha a vaginájáról van szó, mert még azt is kínosnak találja, hogy esetleg kérdései vannak ezzel kapcsolatban. Sok nő úgy válik felnőtté, hogy alig tud valami a saját szexuális anatómiájáról és vonakodik, ha partnere lent szeretné kényeztetni, pedig teljesen természetes jelenség, hogy a hüvelyének szaga és íze van.

A vaginális higiénia szintén olyan téma, amivel kapcsolatban több tévhit kering a köztudatban, mint tény, elég csak a teljesen felesleges – és esetenként kifejezetten ártalmas – intim mosakodók elterjedt használatát megemlíteni. Íme tíz tipp, hogy mindig friss legyél „ott lent” és magabiztosan bújhass össze partnereddel.

Óvatosan a csipkével

A szexi fehérneműk csinosak és a férfiak is odavannak értük, de nem szerencsés őket hosszú órákon keresztül viselni, ugyanis nem engedik, hogy megfelelően szellőzön a hüvely, főleg abban az esetben, ha szintetikus anyagból vannak. Viselj csábítós csipkés tangát a randira, de ne dolgozz benne egész nap, akkor vegyél puha pamut alsóneműt. 

Ügyelj arra, mit eszel

A vulva üdeségéért nem az illatosított mosakodó termékek felelősek, hanem az, hogy mit viszel be a szervezetedbe. Ha friss akarsz lenni a partnerednek, igyál sok vizet, egyél friss gyümölcsöt és zöldséget, illetve kerüld az alkoholt, a vörös húsokat és a fűszeres ételeket, ugyanis ezek azok a tényezők, amik a nem túl kellemesnem tartott illatokért felelősek. 

Ne aludj bugyiban

Alsó fertályunkat egész nap szoros ruhákba és alsóneműkbe csomagoljuk, legalább este hagyjuk egy kicsit fellélegezni. Így jobban is alszol és nem fog beizzadni sem. 

Figyelj oda, hogyan törölsz

Az illemhely használatakor egyetlen helyes módja van a törlésnek, mégpedig ha elölről törlünk hátrafelé. Ha fordítva tesszük, fennáll a veszélye, hogy a fenekünk felől ártalmas (fekális) baktériumokat juttatunk a vaginába, melyek fertőzést okozhatnak. 

[email protected]/depositphotos.com

Nincs szükség agresszív tisztítószerekre

A vagina egy fantasztikus szerv, ami remekül öntisztul, ezért semmi szükség olyan tusfürdővel mosni, ami tele van parabénekkel, alkohollal és egyéb ártalmas anyagokkal. Ha vízzel mosod, tökéletesen elég és a pH szintjét sem bolygatod meg.

Az illatosítás nonszensz

Mint említettük, a vaginának van szaga, amit nem kell szégyellni, hiszen teljesen normális és természetes jelenség. Parfümözni, vagy bármilyen illatosított termékkel befújni, bekenni nemcsak felesleges, hanem ártalmas is lehet.

Sose használd a párod borotváját

A férfiak borotváján az elhalt bőrsejteken kívül lehetnek olajok, borotvahab és kölni maradék, ami nem szerencsés, ha a vagina érzékeny bőrére jut, hiszen ezek a baktériumok kiütéseket okozhatnak.

Kerüld el az ízesített sikosítót

Azok a sikosítók, amik valamilyen illattal vagy ízzel csábítanak, általában tele vannak a vulva pH szintjére káros hatású vegyszerekkel és cukorral – vagy másmilyen édesítővel – aminek semmi keresnivalója ott lent, ezért ezeket mellőzd. 

Gyakran cseréld a törölköződ

Az arcra és a testre külön törölközőt használj és pár naponta cseréld le, mert amivel a fenekünket is töröljük, nem jó, ha a hüvely közelébe kerül. Igen, ez több szennyest jelent, de a vaginád frissebb és hálás lesz érte.

Gyakran cserélj betétet és tampont

A menzesz alatt kiemelt figyelmet kell fordítani a lenti higiéniára. A tampont és a betétet is gyakran cserél, négy óránál tovább egyiket se használd. 

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!