VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton
Ha egészségesen akarsz élni, úgy jársz a legjobban, ha te készíted el a napi ételeidet – soha nem lehet tudni, hogy mit tesznek bele abba, amit az éttermekben veszel meg. A dobozolás viszont néha fárasztó, időt igénylő dolog, már ha minden nap csinálod. Most adunk öt tippet ahhoz, hogy sokkal könnyebben menjen, és ne is edd minden egyes nap ugyanazt.
Gondolkodj előre!
A dobozolás ritkán működik úgy, hogy megnézed, mi van a hűtőben, és abból összeütsz valamit – ahhoz, hogy az egész hétre meg tudd csinálni a menüdet, előre kell tervezned, és pontosan összeírnod, mire lesz szükséged.
Vázold fel, mit akarsz enni a héten, és hogy ehhez mit kell vásárolnod, és tartsd is magad a listához, különben ott állsz majd egy rakás nyers élelmiszerrel, és nem fogsz tudni előre dolgozni.
Legalább kétfajta főételt csinálj!
Nem kell aggódnod, a csirke például 4 napig is eláll a hűtőben, de ha 5-6 napra csinálnád a főételeket, a fagyasztóba is nyugodtan pakolhatsz. A lényeg az, hogy legalább kétfajta főételben gondolkodj ebédre, mert szerda környékén már nagyon fogod unni az első adagot, és ölni tudsz majd egy kis változatosságért. Már az is jó ötlet, ha egyféle ételt máshogy fűszerezel, vagy mást teszel a csirke tetejére.
A cikk folytatódik, lapozz!