Életmód / Táplálkozás

5 tipp, hogy jobban menjen az ételdobozolás

5 tipp, hogy jobban menjen az ételdobozolás

Ha egészségesen akarsz élni, úgy jársz a legjobban, ha te készíted el a napi ételeidet – soha nem lehet tudni, hogy mit tesznek bele abba, amit az éttermekben veszel meg. A dobozolás viszont néha fárasztó, időt igénylő dolog, már ha minden nap csinálod. Most adunk öt tippet ahhoz, hogy sokkal könnyebben menjen, és ne is edd minden egyes nap ugyanazt.

Gondolkodj előre!

A dobozolás ritkán működik úgy, hogy megnézed, mi van a hűtőben, és abból összeütsz valamit – ahhoz, hogy az egész hétre meg tudd csinálni a menüdet, előre kell tervezned, és pontosan összeírnod, mire lesz szükséged.

Vázold fel, mit akarsz enni a héten, és hogy ehhez mit kell vásárolnod, és tartsd is magad a listához, különben ott állsz majd egy rakás nyers élelmiszerrel, és nem fogsz tudni előre dolgozni.

Legalább kétfajta főételt csinálj!

Nem kell aggódnod, a csirke például 4 napig is eláll a hűtőben, de ha 5-6 napra csinálnád a főételeket, a fagyasztóba is nyugodtan pakolhatsz. A lényeg az, hogy legalább kétfajta főételben gondolkodj ebédre, mert szerda környékén már nagyon fogod unni az első adagot, és ölni tudsz majd egy kis változatosságért. Már az is jó ötlet, ha egyféle ételt máshogy fűszerezel, vagy mást teszel a csirke tetejére.

Kép forrása: timolina/Depositphotos.com

Tervezz előre nasikat is!

Ez megelőzi majd, hogy cukros édességeket vagy sós chipseket vegyél, ha rád tör az ehetnék. Chia pudingot, szeletelt gyümölcsöket vagy fehérjés muffinokat nagyon könnyű csinálni, és sokáig el is állnak.

Vedd elő a befőttesüvegeket!

Nagyon hipszternek tűnhet, de a befőttesüvegek igenis hasznosak – tárolhatsz bennük előre elkészített salátákat, leveseket, sőt, még az éjszakára a hűtőbe rakott zabkását is jól le lehet zárni bennük, hogy biztosan ne legyen hűtőszaga.

Rengeteg mindenre használhatsz befőttesüveget, nem kell mindig a műanyag dobozokra hagyatkozni.

Egyszerre több mindent készíts!

Felesleges mindent külön-külön megfőzni vagy megsütni – amíg készül a banánpalacsinta, felrakhatod a rizst is főni, és ahogy sül a sütőben a csirke, alá mehetnek a grillzöldségek egészen nyugodtan. Használd ki, hogy nőként jól tudunk egyszerre több mindenre figyelni, és úgy tervezd meg a főzést, hogy maximálisan hatékony lehessen.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást