5 tipikus vita, ami minden kapcsolatban megvan, és 5 tanács, amivel megszüntethetitek őket

5 tipikus vita, ami minden kapcsolatban megvan, és 5 tanács, amivel megszüntethetitek őket

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 5 tipikus vita, ami minden kapcsolatban megvan, és 5 tanács, amivel megszüntethetitek őket

Minden kapcsolatban vannak kisebb-nagyobb összezörrenések, és teljesen egyedi az is, melyik páros mennyi időt tölt veszekedéssel. De bátran mondhatjuk, hogy vannak olyan tipikus viták, amik – ha nem is állandóan, de időszakosan – egész biztosan felbukkannak minden kapcsolatban. Lássunk ezekből néhányat!

Meddig maradjatok fenn?

Ha megegyezik a munkabeosztásotok és a napirendetek, ráadásul a bioritmusotok is egy rugóra jár, akkor nagyon szerencsések vagytok. Sajnos nem ez az átlag!

Sokkal jellemzőbb, hogy az egyik fél tovább maradna fenn, a másik inkább aludna, vagy tévé nézés helyett olvasna – csakhogy a tévé zavaró, ha az ember egy könyvbe mélyedne, és a lámpafény is idegesítő tud lenni, mikor nagyban moziznál.

Megoldás: Mindenképpen alakítsatok ki az otthonotokban egy tévézős sarkot, mégpedig a hálószobán kívül. Így aki pihenni, olvasni szeretne, megteheti a hálóban, aki tovább maradna fenn, az meghúzhatja magát a tévésarokban.

 

Ki pakoljon?

Ha véletlenül megegyezik az ízlésetek a nyaralás helyszínét, idejét és formáját tekintve, akkor biztos, hogy nálatok is tipikus vita a pakolás kérdése.

Aligha van olyan páros, aki ne különbözött volna össze azon, hogy mennyi cuccot vigyen magával az üdülésre, és azokat ki pakolja el.

Megoldás: Legjobb megoldás, ha az vállalja a pakolást, akinek jobban és helytakarékosabban megy – egy átlagembernek nem kell olyan sűrűn bőröndbe rakodnia, hogy ez vita kérdése legyen. Amennyiben mégis probléma köztetek, osszátok meg a feladatokat!

Ha a párod precízebben tud rakodni, akkor az a minimum, hogy mindent gondosan (és már összehajtogatva) odakészítesz számára. Természetesen ugyanez a rendszer fordítva is tökéletesen tud működni.

Mennyi időt töltsetek a családdal?

A nők valahogy sokkal könnyebben válnak le a családjukról, legalábbis általában. Ebből adódik, hogy azon kapod magad, a te családoddal szinte semmi időt nem töltötök, az anyósoddal és az apósoddal viszont rendszeresek a programok.

Amennyiben te igényelnéd a közös időt, de erre nem igazán vevő a barátod, az egyértelműen feszültséget generálhat köztetek.

Megoldás: Sajnos hosszadalmas a megoldás, és szép fokozatosan kell haladnotok annak érdekében, hogy senki se sértődjön meg (ez nem lesz egyszerű). El kell érned, hogy a barátod családja elfogadja, hogy ti már különálló egységet képeztek, egyáltalán nincs szükségetek az állandó kontrollra.

Nyilván nem kell kizárólag ünnepekre redukálni a találkákat, de ha rendszeresen külön programokat szerveztek magatoknak, emellett pedig bizonyítjátok az önállóságotokat, akkor szép lassan csökkenni fog az összeruccanások száma.

Mennyit legyetek együtt?

Átvitt értelemben és szó szerint is gyakori vita ez a kapcsolatokban: sokszor más-más igényei vannak a feleknek az ágyban, és úgy általában az életben.

Mindkét probléma megoldására törekednetek kell, ugyanis alááshatja a szerelmeteket, ha nem találjátok ebben a két kérdésben az összhangot.

Megoldás: Akármennyire is kínosnak érzed, ezekről a témákról nem lehet eleget beszélni a párkapcsolatban. Azonnal mondanod kell, ha úgy véled, kevés időt töltötök együtt, túl sokat lóg a barátaival, vagy éppen te több összebújást igényelnél.

Nyilván jelezned kell azt is, ha szinte fullasztó számodra, hogy állandóan együtt lógtok. Ezek a szokások, rutinok sajnos nem változnak meg maguktól, tennetek kell az előrelépésért. Ennek első fázisa az, hogy alaposan kivesézitek, mi a problémátok, és végül olyan, köztes megoldást találtok, ami mindkettőtök számára ideális.

Mire, mennyit költsetek?

Nagyon nem könnyű kérdés a pénz az életben, márpedig a vele járó problémákat együtt kell megoldanotok a szerelmeddel. Megannyi gond felütheti a fejét az anyagiakkal kapcsolatosan, de általában az szokott nehézséget okozni, hogy nem értetek egyet a kiadásokat illetően. Egyikőtök spórolna, másikótok többet költene, egyikőtök bátor, és bevállal egy hitelt a cél érdekében, a másikótok viszont hallani sem akar erről a kockázatról.

Megoldás: Mindenképpen beszélnetek kell a pénzről, jó, ha időnként (közösen) költségvetést is készítetek, így pontosan láthatjátok, hogyan álltok. Emellett el kell fogadnotok, hogy nem feltétlenül ugyanaz fontos számotokra: amire te szívesen költesz, arra lehet, hogy a szerelmed nem áldozna ennyit.

Fontos, hogy te is visszavegyél, ha túlköltekezel, de neki is el kell fogadnia, hogy ha ez neked számít, akkor nem pénzkidobás költeni rá.

VIDEO Melyik színt utálod a legjobban?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!