Így dekoráld újra a tiniszobát! Trendi és üdítő dekorációk

Így dekoráld újra a tiniszobát! Trendi és üdítő dekorációk

Címlap / Otthon / Így dekoráld újra a tiniszobát! Trendi és üdítő dekorációk

Metálos ragyogás

Kevés dolog teszi trendibbé és szórakoztatóbbá a tinédzserszobát, mint a metálos ragyogás, ráadásul ez a változtatás minimális ráfordítással is elérhető. Elég, ha kiválasztjátok a fémes alapszínt, amit megbolondítotok magas fényű kiegészítőkkel és bútordarabokkal, esetleg ragyogó tapétákkal, képekkel. Néhány merész kellék, esetleg pár áttetsző műanyag, vagy üveg enitőr, és máris csodát tettetek a helyiségben.

Bohém kreativitás

A legtöbb tinédzser maga sem tudja, pontosan milyen a stílusa, hiszen éppen ebben az életkorban alakul ki az egyéni ízlés. Emiatt a legtöbben jól érzik magukat a bohém szobákban, hiszen ezek is színesek, érdekesek, kreatívak, lehetőséget adnak arra, hogy a fiatalok kibontakoztathassák az egyéniségüket. Az eklektikus hangulathoz jól passzolnak a vegyes minták, a váratlan textúrák, a szinte random módon összeválogatott bútorok és tárgyak.

Hobbi a központban

A legtöbb kamasznak van valamilyen hobbija, esetleg nagy lelkesedéssel űz valamilyen sportágat – ez pedig kitűnő alapot biztosít arra, hogy testre szabjuk a tinédzserek szobáját. A legtöbb hobbinak jellegzetes kiegészítői, tárgyai, formái, valamint anyagai vannak, amik tökéletes ihletadók. Segítenek meghatározni az irányvonalat éppúgy, mint a színeket, a mintákat, a textúrákat. Ráadásul a dekorálásba, tervezésbe is könnyű bevonni a kamaszokat, hiszen ők azok, akik ezen a területen igazán otthonosan mozognak.

Szépítkező sarok

A kamaszoknak fontos a megjelenésük, és a tinédzser lányok általában rengeteg időt töltenek a tükör előtt. Ez teljesen normális, és szerencsés, ha erre a célra helyet tudunk biztosítani nekik. Sajnos kevés otthonban adatott meg, hogy a tinédzserek élvezhessék a különálló fürdőszoba előnyeit, így érdemes legalább egy szépítkező sarkot leválasztani számukra. A szoba egyik legfontosabb része lehet számukra egy fésülködőasztal sok-sok fiókkal, ahol minden fontos kozmetikumot, bizsut elrejthetnek.

Diszkrét függönyök

A kamaszoknak nagyon fontos, hogy el tudjanak vonulni, és ez dilemmát jelenthet akkor, ha testvérekkel kell osztozni a szobán, esetleg a körülmények kevésbé adottak az intimitáshoz. Ekkor jó lehetőséget kínálnak a különféle térelválasztók, akár a függönyök, baldachinok, hiszek ezek kevésbé fixek és a tinédzserek kedvük, igényük szerint rendezhetik át velük a szobát.

Kényelmes részek

A legtöbb tinédzser szobában központi helyhez jut az íróasztal, hiszen a tanulás fontos része ennek az életkornak. Ugyanakkor nagyon lényeges, hogy a helyiség biztosítsa a feltöltődés, pihenés lehetőségét is. Erre a célra érdemes az ágy mellett még egy kényelmes részt kialakítani. Ez lehet egy függőágy, fészekhinta, hintaszék, babzsák fotel, de még egy puha szőnyeg is megteszi sok-sok párnával. Ez a rész a szobában alkalmas arra, hogy a kamaszok lazítsanak, pihenjenek, olvassanak, leültessék a vendégeiket.

Minimalista hangulatban

Természetes nem minden kamasz vágyik bohém megoldásokra, feltűnő színekre, főleg nem a fiúk. Számukra ideális választásnak tűnik a letisztultság, az egyszerű, de annál nagyszerűbb minimalista stílus. Ennél az irányzatnál elegendő az alapvető fontosságú bútorokra helyezni a hangsúlyt, és csak néhány különleges kiegészítővel kell megbolondítani a tiniszoba terét. Gondoskodjatok megfelelő mennyiségű tárolókról, kevesebb, de minőségibb bútorról, textilről.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást