Ennyi esélye van, hogy egy tetovált embert alkamazzanak

Ennyi esélye van, hogy egy tetovált embert alkamazzanak

Címlap / Stílus / Test / Ennyi esélye van, hogy egy tetovált embert alkamazzanak

Egy 401 humánerőforrás-szakértő bevonásával készült országos felmérés 60 százaléka jelezte, hogy a látható tetoválás (például az arcon, a kézen vagy a nyakon lévő) az egyik „legjobb módja annak, hogy ne alkalmazzák a munkakeresőt”. Aki a tehát tetováláson gondolkodik, annak mérlegelnie kell a negatív sztereotípiákon alapuló munkahelyi diszkrimináció esetleges jövőbeni gazdasági hátrányait, szemben a személyes (én)kép és a csoportidentitás közvetlenebb megszerzésével – magyarázza a psychologytoday.com szakértője.

A tetoválásról szóló döntés tehát klasszikus intertemporális kompromisszumot jelent, ahol a jelenlegi vágyakat és előnyöket a jövőbeli költségekkel mérik össze. Impulzívan cselekszenek és rövidlátást és jövőorientáció hiányát mutatják azok az egyének, akik ennek ellenére a tetoválás megszerzését választják?

LanaStock/istockphoto.com

Érdekes kutatási eredmények

Ezt szem előtt tartva Anne Wilson szociálpszichológus és dr. Bradley Ruffle elvégzett egy felmérést abban a kérdésben, hogy vajon a tetovált emberek nagyobb valószínűséggel hoznak-e rövidlátó és impulzív döntéseket, mint a nem tetovált egyének.

1104 amerikai résztvevőt vettek fel az Amazon Mechanical Turk (MTurk) nevű online platformról. Az oldal lehetővé teszi az ellenőrzött kísérleti és felmérési kutatásokat. Tanulmányuk egy fizetett választási kísérlettel kezdődik. Kapjon-e a résztvevő ma egy dollárt, vagy várjon három hetet, hogy 1 dollár 10 centet kapjon?

A fizetési összeget fokozatosan emelték három héten át, amíg a résztvevő hajlandó volt lemondani az egy dollárról a már nagyobb, három hét múlva esedékes összegért. Minél nagyobb összeget várt el a résztvevő a dollár mostani lemondása érdekében, annál rövidlátóbbnak tekintették őket.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást