Tetőtéri gyerekszobák kicsiknek és kicsit nagyobbaknak

Tetőtéri gyerekszobák kicsiknek és kicsit nagyobbaknak

Címlap / Otthon / Dekor / Tetőtéri gyerekszobák kicsiknek és kicsit nagyobbaknak

Bővül a család, nagy az öröm, de lehet, hogy valamelyik apró lakónak már csak a tetőtérben jut hely. Még szerencse, hogy egy kis leleménnyel itt is szuper élettereket lehet berendezni!

Otthonos kuckó

Van, amikor a tetőtér alacsony, de egyes épülettípusoknál pont hogy magas, barátságtalan, nehezen hasznosítható térről van szó.

Ezek a kis, farostlemezekből kivágott kuckók az ágyak körül otthonosabb érzést keltenek.

Okos megoldások

A nehezen használható tér egy kényelmes ágyat rejt, ami takarásban maradva hagyja, hogy a tér nagyobbnak tűnjön, a polcok pedig extra tárolófelületet biztosítanak.

Romantikus fészek

Nem csak a legkisebbek érezhetik jól magukat a tetőtérben: egy ilyen romantikus kuckó akár egy kamaszlány álomszobája is lehet.

Éppen befér

A tökéletes magasságig emelt ágy nem csak területet szabadít fel a padlón, de sokkal izgalmasabb is felmászni rá, mintha csak egyszerűen a földön kapott volna helyet.

Tökéletes hely a tanulásra

A tetőtéri ablakok alatt jól megvilágított tanulósarkot lehet kialakítani, de persze az árnyékolásról is gondoskodni kell a melegebb napokon.

Kis hely, sok fekhely

Ezzel az okos megoldással kiskamasz lánykádnak saját francia ágya lehet, de a fölé helyezett vendégágyon a barátnő is kap helyet az ottalvós bulik alkalmával.

Vidám színek

A tetőtér néha kissé nyomasztó hatást kelthet, de ezt vidám színekkel, vagy egy mintás tapétával ellensúlyozhatod.

Arra azért figyelj, hogy ne történjen egyszerre túl sok minden, és a mennyezet fehér maradjon, különösen, ha alacsony a szoba.

Natúr hatás

A fehér színek és a természetes anyagok szellősebbnek mutatják teret.

Azt is érdemes figyelembe venni, hogy bár a tetőtérben mindig jó ötlet a méretre gyártott bútor, egy kis átalakítással az olcsóbb, előre legyártott bútorokat is ide passzolóvá tehetitek.

Fehérben is működik

Nem kell mindig sok színben gondolkodni, a tetőtérnek önmagában is lehet egy izgalmas „padláshangulata”, amit visszafogott színekkel és néhány izgalmas berendezési tárggyal igazi mesevilággá alakíthatsz.

Tökéletes helykihasználás

Egy ilyen emeletes ággyal a testvéreknek akár egy közös játszótere is lehet a felső részen, lent pedig mindenkinek megvan a maga privát kis zuga, amit alváshoz használhat.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást