Hány évesnek mutat a szemed? 3 testrész, amely rohamosan öregszik

Hány évesnek mutat a szemed? 3 testrész, amely rohamosan öregszik

Címlap / Stílus / Test / Hány évesnek mutat a szemed? 3 testrész, amely rohamosan öregszik

Az öregedés az élet része, de szerencsére ma már számtalan módszerrel lehet lassítani egy kicsit ezen a folyamaton. Azonban van néhány testrészed, amelyek ezen a téren különös figyelmet igényelnek, hiszen rajtuk sokkal hamarabb meglátszik az életkorod!

1. Figyelj a nyakadra!

A nyakadon lévő bőr sokkal vékonyabb és érzékenyebb, mint a tested többi részén. Sajnos épp ez az oka annak, hogy elsők között mutatkoznak meg rajta az öregedés jelei, sok esetben már a húszas éveink alatt is.

Kezdetben csak annyit veszel észre a tükörben, hogy vízszintes vonalak jelentek meg, majd eleinte csak tapintásra, de később ránézésre is egyre feltűnőbbé válik a bőröd megereszkedése.

Ezt rövidesen aztán a különböző ráncok elmélyülése követi, amelyek idővel a mellkasodnál is láthatóak lesznek a nem megfelelő alvópóz, valamint a túl meleg zuhanyok miatt. Ezen a folyamaton úgy lassíthatsz, hogy mostantól extra figyelmet szentelsz a bőrápolásra! Azaz ne csak az arcodat kend be éjszakai és nappali krémmel (mindkettő fontos!), hanem a nyakadat is. Próbálj meg olyan termékeket venni, amelyek magas SPF-tartalommal rendelkeznek. Ami pedig a fürdőzést illeti, felejtsd el a forró vizet!

Nyaki bőr öregedése
LaylaBird/istockphoto.com

2. A szem a lelked és a korod tükre!

Nem csak a látásodon érezheted meg az idő múlását, hiszen a szemed körüli ráncok is sokat elárulnak a korodról! Már egészen fiatal korban is megjelennek az úgynevezett nevetőráncok. Eleinte csak halványan körvonalazódnak a szemed sarkában, azonban ahogy telnek az évek, egyre mélyebbé válnak.

Ezek kialakulása teljesen természetes dolog, megelőzni pedig igazán nem is lehet, de azért szerencsére tehetsz, hogy ne legyenek túl mélyek, túl hamar. Szakértők szerint ebben az esetben is a megfelelő termékek, azaz a szemkörnyékápolók használata lesz lényeges. Emellett figyelned kell arra, hogy ha alapozót vagy korrektort használsz, ne húzd meg a bőrödet, mert ez a megereszkedés folyamatát gyorsíthatja fel.

Heti egy-két arcmasszázs is sokat segíthet a fiatalos arcbőr megőrzésében (persze ezt magadnak is megcsinálhatod a tükör előtt). Beindítja a vérkeringést, ezáltal pedig segít megőrizni a bőr rugalmasságát!

Szemkörnyéki bőr öregedése
deniskomarov/istockphoto.com

3. Mutasd meg a kezed!

Talán téged sem ér váratlanul, de a kezek rengeteget elárulnak a valós életkorodról! Ez a testrészünk öregszik mind közül a leggyorsabban, erről pedig a bőrünket érő állandó, külső hatások tehetnek elsősorban.

A kezeidet ugyanis folyamatosan éri a napsugárzás, könnyebben kiszárad télen és nyáron is. A gyakori kézmosás, antibakteriális szerek, valamint a kesztyű nélküli takarítás szintén „öregebbé” teszik a bőrödet. Sőt, sokan nem is tudják, de a műkörmözéshez használt UV-lámpáktól is ráncosabbá válhat a kezed hosszú távon.

Ha szeretnél lépni ezek ellen, a legjobb, ha beszerzel magadnak egy öregedésgátló kézkrémet (amelyikben hialuronsav van, biztosan jó erre a célra), és naponta többször is kend be vele a bőrödet a megelőzés érdekében. Ne használj állandóan antibakteriális géleket és szappanokat, hiszen ezek nagy igénybevételt jelentenek a kezednek, és a téli időben mindig legyen rajtad kesztyű! A bőröd kiszáradása ellen a kellő folyadékbevitellel is tehetsz, hiszen gyakran azért válik egyik napról a másikra szárazzá a kezünk, mert nem ittunk elég vizet.

Kéz bőrének öregedése
Anastasiia Korotkova/istockphoto.com

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!