Testi és lelki felkészülés a tavaszra

Testi és lelki felkészülés a tavaszra

Címlap / Stílus / Arc / Testi és lelki felkészülés a tavaszra

Nyakunkon a meleg, a napsütés, amit annyira várunk már ősz óta. A természet megújul, és ilyenkor ösztönösen igyekszünk mi a legjobb formánkat megmutatni. Nem árt időben elkezdeni készülődni, hiszen néhány hónap alatt is nagy változások érhetők el.

Edzés nélkül soha

Mindenekelőtt fontos, hogy jól érezd magad a bőrödben, s ha ezt csak némi edzéssel tudod elérni, akkor ideje nekivágnod a feladatnak. Leglátványosabb eredményt a kardió edzések, azok közül is a mindenki számára elérhető kocogás hozhat. 
 
A sport tényleg csak elhatározás kérdése: mindenkinek van napi fél-egy órája, hogy foglalkozzon magával, úgyhogy ha kitűzted a célt, ideje erőt venned magadon. Gondolj csak a nyári bikiniszezonra!

Narancsbőr elleni küzdelem

A narancsbőrt egész télen takargathattuk, de tavasszal és nyáron más a helyzet, ekkor már nem igazán van alkalmunk, hogy minden gödröcskét elrejtsünk.
A kiegyensúlyozott étrendet és a megfelelő mozgást nem pótolhatja semmi, de kiegészítő kezelésként tökéletes lehet a paprikaolajos tekercselés. Nem feltétlenül kellemes érzés, de a cél szentesíti az eszközt. 

Pedikűr a szép lábakért

A nyitottabb cipők és a szandálok csak akkor mutatnak jól a lábadon, ha semmilyen bőrkeményedést, bütyköt, körömgombát nem kell takargatnod. Bármilyen problémád van, ha nem használt az otthoni kezelés, ideje ellátogatni a bőrgyógyászhoz vagy az ortopédushoz, hogy legyen ideje regenerálódnia a lábaidnak. 
 
Amennyiben ilyen jellegű problémád nincs, akkor sem árt, ha nem az utolsó pillanatra tartogatod a nagy, tavaszi pedikűrt, hiszen ha hetekkel a szezon előtt egyszer-egyszer rendbe teszed a lábaidat, akkor már az első szandál is tökéletesen fog mutatni rajtad.

Frizurafrissítés

Érdemes a hajat megterhelő hónapoknak már eleve úgy nekilátni, hogy felfrissítjük a frizuránkat. Ez nem csak a megfelelő fazon miatt fontos – amit aztán könnyen elkészíthetünk majd az összes nyáresti bulira –, hanem azért is, hogy a fodrász eltávolíthassa a töredezett hajvégeket, helyrerakhassa a sapka alatt megviselté vált frizurát. 
 
Az új árnyalat, vagy pár feltűnő szín is rengeteget dobhat a megjelenéseden, tehát ha egy kis újdonságra vágysz, a frizurafrissítés tökéletes opciónak bizonyul. 

Arcápolás

Otthon is tökéletesen tudod ápolni a bőrödet, pláne, ha már jól bevált termékköröd van, de évente egy-két alkalommal mindenki megengedhet magának egy kozmetikai kezelést.
Tavasszal érdemes a bőrfrissítés irányában gondolkozni, hiszen ha egyszer szakember tette rendbe a bőrünket, utána jó pár hétig sokkal könnyebb gondoskodni róla a saját kis módszereinkkel, mint ha eleve mi próbálnánk életet lehelni a sápadt arcunkba.

Testradír

Mind a selymes bőr megtartása, mind az egyenletes bőrszín elérésének érdekében érdemes radírozni a testünket. Hetente egy-két alkalommal luffa szivaccsal, vagy erre a célra kifejlesztett radírral kell végigdörzsölnöd a bőrödet, hogy elérd a kívánt hatást.
 
A felfrissített bőrbe könnyebben bejutnak a hatóanyagok is, úgyhogy ha feszesítő, narancsbőr elleni krémeket használsz, a kencézést a testradír utánra tartogasd.

Rend a lelke mindennek

Tavasszal hajlamosak vagyunk szétszórttá válni, ami nem csoda, tekintve, hogy végre kiszabadulunk a négy fal közül, mindenhol nyílnak a virágok és csicseregnek a madarak, alig bírunk a feladatainkra koncentrálni. 
 
Ha te is ilyen vagy, jó, ha minél előbb elrendezed a tavaszi nagytakarítást, melybe érdemes bevonnod a gardróbodat és a szépségápolásban használt termékeidet is, mivel utóbbiaknak ugyancsak van szavatosságuk és egyáltalán nem szerencsés, ha a felfrissített bőrödre lejárt krémeket kensz.

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!