Ez a 3 terület különösen sokat elárul a korodról – így ápold őket!

Ez a 3 terület különösen sokat elárul a korodról – így ápold őket!

Címlap / Stílus / Test / Ez a 3 terület különösen sokat elárul a korodról – így ápold őket!

Valahogy természetes volt, hogy amint betöltöttem a harmincat, elkezdtem komolyabban foglalkozni az öregedésgátlással. Az ilyen évfordulók során több minden megváltozik az emberben, ráadásul a szépségápolásban is rendszerint tízévenként javasolnak más és más kezeléseket, termékeket a nők számára. Azonban míg az arcunkkal, az ott megjelenő ráncokkal sokat foglalkozunk, nem fordítunk ekkora figyelmet a többi területre – pedig vannak olyan részek, amik egyenesen árulkodnak a korunkról még akkor is, ha egyébként különösen ügyeltünk rá, hogy a legjobb ránctalanítókat vessük be magunkon.

Fülek

Megvan az a rész a Két pasiból, amikor Charlie közli, hogy azért nem akar vele egykorú nőkkel randevúzni, mert lóg a fülük? Nos, meglehetősen különleges igénynek tűnik a nőfaló férfi részéről az a kívánság, hogy a választott hölgyeknek még a füleik is hetykén álljanak. Ám valóban olyan területről van szó, ami könnyen elárulja a tulajdonosának a korát. Ennek oka az, hogy az egyébként keménynek tűnő fülkagyló szinte észrevétlenül is elveszíti természetes rugalmasságát és petyhüdtté, puhává válik. 

Így ápold őket: Talán eszedbe sem jutott, hogy az arcápolódból a füleidre is tegyél, pedig nem elvetendő ötlet feszesen tartani ezt a területet. Amivel viszont valóban sokat tehetsz azért, hogy a fülcimpáid tovább fiatalosak legyenek az, ha nem viselsz nehéz fülbevalókat. Amikor csak teheted, egyáltalán ne viseld ezeket a kiegészítőket, a súlyosabb változatokat pedig valóban különleges alkalmakra tartogasd. 

Nyak és dekoltázs

A nyakunk és a dekoltázsunk rendszerint szem előtt van, mégsem törődünk vele annyit, mint az arcbőrünkkel – pedig kellene! Sajnos ez a terület is legalább olyan könnyen ráncosodik, mint az arcbőrünk, látványosan sokat tud veszíteni rugalmasságából az idő múlásával. Habár ez természetes jelenség, sokszor mégis feltűnő: az arcbőr sok nőnél jóval fiatalosabb, mint a nyaki terület, ez pedig egyértelműen árulkodik az életkorról.

Így ápold: Amikor az arcodat ápolod, szakíts időt a nyakadra és a dekoltázsodra is, ezzel elérheted, hogy megközelítőleg azonos ütemben öregedjen a két terület. Talán nem gondolnál rá, de nagyon sokat számít az is, hogyan alszol, és mit viselsz éjszaka. Amennyiben hason, vagy oldalt fekszel, könnyen nyomhatod ezt a területet, és ez azt jelenti, hogy minden nap, hosszú órákon át ugyanaz a ráncvonal lesz erősebb és erősebb. A szépséget tekintve a legjobb, ha háton fekve tudsz pihenni, lehetőleg egy kényelmes, de kellően feszes topban.

Christin Hume/unsplash.com

Kezek

A nők többsége különös figyelmet fordít arra, hogy elrejtse ráncait az arcáról, dekoltázsáról, de van egy olyan terület, ami komolyan feladja a leckét: a kezeink bizony mindig árulkodnak a korunkról. Ennek egyik legfőbb oka az, hogy a kézfejben csak nagyon kevés zsírszövet van, így itt a bőr sokkal feltűnőbben ráncosodik. Kezeinket folyton használjuk, rendszeresen érik a bőrt vegyszerek, mosószerek, nem beszélve a napsugárzásról, a manikűrösnél az UV-fényről. Az itt futó erek idővel óhatatlanul kidudorodnak, ahogy a bőr vékonyabb, petyhüdtebb lesz, ez pedig már látványra is öregít. 

Így ápold őket: A bőröd kímélése érdekében mindenképpen javasolt legalább a házimunkához kesztyűt húznod. Rendszeresen használj kézkrémet, lehetőleg UV-szűrővel ellátottat, a foltok, elszíneződések ellen pedig vesd be a friss aloe verát!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást