5 természetes tojásfestési szín – így színezz vegyszerek nélkül

5 természetes tojásfestési szín – így színezz   vegyszerek nélkül

Címlap / Otthon / Dekor / 5 természetes tojásfestési szín – így színezz vegyszerek nélkül

Most, hogy megint otthon vannak a gyerekek a húsvéti ünnepek során, több idő jut arra is, hogy közös, kreatív programokban vegyenek részt. Éppen ezért a tojásfestésre érdemes nem egy kötelezően letudandó rutinként tekintened, akár a komplett délutáni kikapcsolódást is építheted erre a közös időtöltésre.

Annak függvényében ugyanis, milyen színű és milyen töménységű festékeket kevertek ki, más és más lehet a végeredmény. Így nem lesz két egyforma tojás, szemben a boltban megvásárolható, kész festékekkel. 

Az én személyes kedvencem a természetes tojásfestést tekintve még mindig a hagyományos, vöröshagymás színezés. Ezek közül is azokat a tojásokat szeretem igazán, amikre a festés előtt leveleket, vagy virágokat erősítünk és így kerülnek bele a festékbe. Mindig meglepetés, milyen lesz a növény lenyomata, hiszen ez csak akkor derül ki, amikor teljesen megtisztítjuk a maradékoktól őket.

Mielőtt a színezésre rátérünk, érdemes a gyerekekkel is kísérletezgetnetek a különböző lenyomatokat tekintve. Használhattok befőttes gumit, vízhatlan matricákat, vízálló, öntapadós ragasztókat, amikből különféle mintákat vághattok ki, esetleg viasszal is rajzolhattok. De persze maradhattok a korábban is említett módszernél, amikor a növényeket egyszerű harisnya segítségével erősítitek rá a tojásokra.

Természetes tojásfestékek házilag
Pavel Vozmischev/istockphoto.com

Miből milyen szín lesz?

Sárga: A sárga szín elérésére a legjobb a kurkuma. Ezt az izgalmas és egyébként rendkívül egészséges fűszert már bármelyik nagyáruházban megveheted. Egy csipetnyivel is aranysárgára festheted vele az ételeket. A tojások megfestéséhez egy kicsit többre lesz szükséged, de ne is keresgélj tovább, ha csodaszép, sárga tojásokat szeretnél az asztalra tenni.

Kurkuma tojásfestés
istockphoto

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást