7 imádnivaló tojásfestési technika

7 imádnivaló tojásfestési technika

Címlap / Otthon / Hobbi / 7 imádnivaló tojásfestési technika

Nyakunkon a húsvét, és mi nem tudjuk megunni a jobbnál jobb ötleteket, amiket a kollégáktól hallunk, vagy az interneten találunk. Újabb hét tojásfestési, vagy díszítési technikát gyűjtöttünk össze neked, amit mi idén mindenképpen ki akarunk próbálni. Neked melyikhez jött meg a kedved?

Ragyogó tojások

Egy kis tálkába önts kevés festéket, majd szórj bele hozzá illő színű glittert. Érdemes újságpapír fölött dolgozni, mert bár a végeredmény roppant bájos, arra azért készülj fel, hogy körülötted minden csupa csillámpor lesz.

A technika pofonegyszerű: mártsd az ujjadat a festékbe, majd nyomd a tojásra, és ezt ismételgesd, amíg tetszőleges számú, csillogó pöttyöt nem varázsoltál a tojásokra.

Bajusz

A bajszos dekoráció most hihetetlenül népszerű, ráadásul nagyon egyszerű elkészíteni, így tökéletes választás, ha nem vagy kifejezetten ügyes, de azért valami eredeti, divatos és mókás dekorációt szeretnél.

A főtt tojásokra fekete filctollal rajzolj két szemet – ez lehet egy-egy egyszerű pötty is, nem kell túlbonyolítani – valamint szemöldököt, a szemek alá pedig rajzolj hepciás bajszot. Ha a tojásokat tojástartóban szervírozod, amire papírból kivágott nyakkendőt is ragasztasz, a hatás garantáltan mosolyt csal mindenki arcára.

Tojásállatkák

Ha gyerekek vannak a háznál, imádni fogják ezeket a díszeket. A különböző színűre festett tojásokra rajzolj az elképzelt állatnak megfelelő szemet, és ragassz rájuk papírból kivágott orrot vagy csőrt. Hogy megálljanak, helyezd papírból készült henger tojástartóba őket.

A sárga lehet kacsa vagy csibe, a rózsaszín kismalac, a zöld pedig béka – ez utóbbi esetében inkább a szemeket érdemes papírból felragasztani a tojás tetejére.

Szmájli

Ez egy nagyon egyszerű, de annál modernebb és mókásabb díszítési technika. Festheted natúr tojásalapra is, de sárgára is festheted a tojásokat. Fekete filctollal rajzolj rájuk szemet és szájat – mosolygót, mérgeset, csodálkozót, meglepettet, várakozót, ami csak eszedbe jut.

Ötleteket bátran kereshetsz az interneten, de elég, ha egy chat ablakot megnyitsz, és végigböngészed, milyen hangulatjelek vannak.

Alumínium-technika

Fogj egy darab alumíniumot, gyűrd össze, majd hajtogasd ki és kend be festékkel. Ez után tegyél az alumínium közepére egy tojást és csomagold be, mindenhol rányomkodva az alumíniumot.

Pár perc elteltével óvatosan csomagold ki és hagyd teljesen megszáradni. Ha szeretnél, használj újabb alumíniumdarabot más színekkel, hogy minél tarkább tojást kapj.

Tipp: Utolsó színként alkalmazhatsz aranyat vagy ezüstöt – különleges fényt fognak kapni tojásaid!

Színes cukorkák

Ugyan nem ehető, de annál mutatósabb a tojás, amit ragasztóba mártott ecsettel kensz be, majd színes cukorkába forgatsz.

Ha egyszerre csak egy sávot kensz be rajta, és úgy forgatod cukorkába, majd száradás után egy újabb sáv, és más színű cukorka következik, akkor különböző mintákat is alkothatsz.

Pöttyös tojások

Ezek a tojások tényleg nagyon bájosak, igazi csajos dekorációk lehetnek: öntapadós fóliából vágj apró köröket, majd ezeket ragaszd a tojásokra, alaposan rányomva őket a felületre, hogy sehol ne váljon fel a szélük.

Ez után tedd a tojásokat a festékbe, majd ha már teljesen megszáradtak, távolítsd el róluk a fólia darabokat.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást