Természetes energianövelő módszerek

Természetes energianövelő módszerek

Címlap / Életmód / Egészség / Természetes energianövelő módszerek

A tél közepén vagyunk, és sokunknak elfogyott már az energiája, így gyakran vagyunk levertek, fáradékonyak és kedvetlenek. Ezen azonban változtathatunk, felrázhatjuk magunkat és visszaszerezhetjük energiáinkat. Lássuk, hogyan valósítható meg mindez egyszerűen, anyagi ráfordítás nélkül, mégis hatásosan!

Friss levegő

Igaz, hogy hideg van kinn, de ez még nem jelenti azt, hogy ne lehetne kimenni a levegőre. Hidegben a levegő is frissebb, így 20 perc séta már sokat számít az energiával való feltöltésben.
 
Sétáljunk rendszeresen, és lehetőleg szép helyen, például parkokban, erdőben, ahol kevésbé szennyezett a levegő. Ki tudja, talán kedvünk támad hógolyózáshoz és hóember építéshez – soha nem túl idős ezekhez az ember!

Mozgás

A mozgás minden egyes formája energetizál bennünket, ezért válasszuk azt, amihez csak kedvünk van, a hatás nem marad el: serkenti a vérkeringést, oxigénnel látja el sejteket, fitten tartja izmainkat és mindeközben szervezetünk boldogság hormont termel!
Menjünk kirándulni, futni, táncolni, vagy akár hegyet mászni, a friss levegőn mozgással töltött idő biztosan sokat fog javítani energiaszintünkön.

Szeretkezés

Ha mégis úgy döntünk, hogy nem mozdulunk ki, akkor találjuk meg az egyik legtermészetesebb módszert a feltöltődésre, vagyis szeretkezzünk.
A szex nem csupán örömet okoz és energiával tölt fel, de javítja a párkapcsolat bensőségességét és önbizalmat ad. 
Ismerd meg a szeretkezés testre gyakorolt csodás hatásait!

Táplálkozás

Mind ismerjük az egészséges étkezésre vonatkozó tanácsokat, de most próbáljuk meg be is tartani ezeket.
Együnk sok zöldséget, gyümölcsöt, fogyasszunk teljes kiőrlésű gabonákat és sok folyadékot, de ne szénsavasat és ne kávét vagy alkoholt, hanem friss vizet, vagy gyümölcsleveket. 

Újdonság

Az újdonság szinte mindig feldob bennünket, ezért vezessünk be valami újat a napi megszokásaink közé.
Kezdjünk el rendszeresen sportolni, válasszunk egy új habbit magunknak, és ragaszkodjunk annak rendszeres gyakorlásához. A kreatív, alkotó elfoglaltság csodákra képes!
10 szuper kézműves projekt télre

Tanulás

Ha nincs annyi kedvünk kimenni, inkább benti programokat keresünk, akkor kezdjünk el tanulni valamit.
Ez lehet például egy nyelv, amihez csak elő kell venni a régi tankönyveket. A tanulás frissen tartja az agyat, a memóriát, nem utolsó sorban pedig a sikerélmény feltölt energiával. 

Társaság

Vegyük körül magunkat pozitív energiákkal, ennek pedig a legegyszerűbb, leghatásosabb és egyben legszórakoztatóbb módja a jó társaság.
Lehetőség szerint jó kedélyű, szeretetteljes embereket hívjunk, és mindenképpen óvakodjunk a panaszkodóktól, rosszindulatúaktól és az energiavámpíroktól!

Időbeosztás

Sokszor érezzük úgy, hogy jól esik ellustálkodni a napot, különösen akkor, amikor kinn hideg van és nincs igazán kedvünk semmihez.
Ez egyszer-egyszer jól is jöhet, de vigyázzunk, nehogy túlzásba essünk. Inkább osszuk be a napunkat és minden nap tevékenykedjünk valamit, legyen az bármilyen kicsi dolog is, mert ha egyszer felhalmozódnak a tennivalók, csak nagy stressz árán tudjuk elvégezni őket.

Idő magunkra

Rég nem kényeztetted magad egy relaxáló fürdővel vagy idejét se tudod mikor hallgattál zenét? A kedved is jobb lesz attól, hogy végre saját magadra figyelhetsz és kitüntetheted magad egy kis kényeztetéssel!
Tehát számtalan módszer van arra, hogy a hidegben ne uralkodjon el rajtunk a depresszió, és ne veszítsük el energiáinkat, hanem inkább tápláljuk azokat. Hogy ki melyiket választja, az mindenkinek a saját döntése. Annyi biztos, hogy egyikkel sem foghat mellé. A lényeg az, hogy fordítsunk időt magunkra!
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást