Tényleg az alacsony elvárás lenne a boldogság titka? Ez alapján nagyon úgy tűnik!

Tényleg az alacsony elvárás lenne a boldogság titka? Ez alapján nagyon úgy tűnik!

Címlap / Életmód / Egészség / Tényleg az alacsony elvárás lenne a boldogság titka? Ez alapján nagyon úgy tűnik!

Ha alacsonyabb elvárásokkal tekintesz előre, valószínűleg sokkal kevesebbet csalódsz másokban, mint ha mindenről és mindenkiről a legjobbat feltételeznéd. Ez persze nem egyenlő azzal, hogy például ismerkedésnél elfogadod, ha a pasi nem viselkedik veled megfelelően; az alacsonyabb elvárások egészen más szempontból alakítják az életed pozitív irányba. Bebizonyítjuk!

Negatív érzések uralkodnak el rajtad

Szomorúság. Csalódás. Düh. Ezeket az érzéseket tapasztalod meg akkor, ha hatalmas elvárásokkal vágsz neki valaminek, és végül mégsem úgy alakul, ahogy tervezted.

Ez tényleg lehet bármi. Akár egy párkapcsolat, ami csodálatosan vette kezdetét, ezért közös jövőről álmodoztál, majd a pasi váratlanul szakít veled.

De lehet akár egy munkahelyi rendezvény, aminek a szervezésével heteket töltöttél, és a nagy napon szinte minden rosszul sül el.

Azáltal, hogy mindentől a legjobbat várod, csak még nagyobb sziklát építesz, amiről hatalmasat tudsz zuhanni a mélyre.

Próbálj meg inkább mindenhez pozitívan, de nyitottan állni, alacsonyabb elvárásokkal, és meglátod, sokkal kevesebbet csalódsz majd.

A döntéseid sokat számítanak

Van, hogy nem neked vannak magas elvárásaid, hanem a környezetednek veled szemben. Egy ilyen helyzetből még nehezebb kitörni, pedig fontos lenne, mert ha mindig másoknak akarsz megfelelni, hamar csalódni fogsz saját magadban.

Amikor azért teszel meg valamit, mert a környezeted elvárja tőled, és mert tudod, hogy pozitív elismerést kapsz érte, nem helyesen cselekszel. Hiszen ilyenkor nem azért teszed, amit teszel, mert téged boldoggá tesz, hanem azért, mert másoknak akarsz megfelelni.

Egy ilyen helyzetben viszont könnyen elveszítheted saját magad, mígnem azt veszed észre, hogy nem vagy elégedett az életeddel. A másoktól kapott visszacsatolás mindig fontos, de ne tegyél meg mindent érte.

Elfelejtesz a jelenben élni

Amikor magas elvárásokkal vágsz neki valaminek, rögtön elfelejtesz a jelenben élni.

Nem éled meg igazán, ami most történik veled, mert folyamatosan az jár az eszedben, hogy milyen lesz a végkifejlet.

Ráadásul emiatt még a spontán viselkedésre sem vagy hajlandó, mert olyannyira félsz attól, hogy valami rosszul sül el a végén, hogy inkább a biztos megoldást választod.

Pedig a legjobb, ha egy kicsit megfeledkezel a következő lépésről, és úgy hozol meg döntéseket, ahogy akkor és ott érzed.

Néha muszáj elvárások nélkül belevágni egyes helyzetekbe, hogy a legboldogabb végkifejletet tapasztald meg.

Sajnálni kezded magad

Ha magas elvárásokkal vágsz neki mindennek, a negatív tapasztalatok miatt egy idő után az önsajnálatba temetkezel. A folytonos csalódások miatt úgy kezded érezni, hogy körülötted mindenki boldog, csak neked nem jön össze semmi.

Nem érted, mi a baj veled, és miért nem sikerülnek a terveid úgy, ahogy szeretnéd. Ezek a negatív gondolatok viszont elkezdik lerombolni az önbizalmad, a hangulatodat, és elbizonytalanítanak a jövőbeli terveiddel kapcsolatban is. Arról nem is beszélve, hogy a hozzáállásod sokat számít: ha folyton rossz kedvű vagy, mert “neked semmi sem sikerül“, azzal negatív rezgéseket vonzol az életedbe, és ez a kisugárzásodon is meglátszik majd.

Próbálj meg mindig úgy tekinteni a jövőre, hogy lesz, ami lesz, és nem mindentől rögtön a legjobbat várni, mert ezek miatt lehet a legerősebbet csalódni.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást