3+1 téli trend, ami kihagyhatatlan

3+1 téli trend, ami kihagyhatatlan

Címlap / Stílus / Divat / 3+1 téli trend, ami kihagyhatatlan

Nemsokára újból beköszönt a tél, úgyhogy ideje, hogy felkészüljünk rá és felkészítsük gardróbunkat is! A 2016/2017-es téli trendnek számos olyan eleme van, amely feltehetően közkedvelt lesz a magyar divatrajongók körében is, de mi ezek közül 3+1-et emeltünk ki és ajánlunk nektek jó szívvel.

Motívum kavalkád

A 2016/2017-es téli trendben intenzíven jelen vannak a harsány minták: a modern, grafikus minták mellett a törzsi, etnikus motívumok is helyet kaptak, illetve az ártatlan virág-, a dögös állat- és a beazonosíthatatlan minták is divatosak.

Ha nem áll távol tőled a merészség, akkor a fenti mintákkal bátran kísérletezz, egy-egy jól sikerült összeállítással pedig garantált a különleges összhatás. A minták mixelése, az ellentétek alkalmazása pedig bárkit kimozdít az egyhangúságból és talán még másokat is jókedvre derít, ha látja: több minta is vidáman összekacsinthat egymással.

Over-sized

A kabátok és pulóverek többsége idén oversized, ami azt jelenti, hogy úgy néznek ki, mintha egy-két számmal nagyobbak lennének viselőjüknél. Kétségtelen, hogy irtó nagy ruhadarabokról van szó, de legalább teljesen beburkolnak minket és abszolút megvédenek a hidegtől – majdhogynem tetőtől-talpig.

Ha unod az eddig megszokott kabátjaidat, pulcsijaidat, és többre vágysz, akkor neked találták ki az over-sized trendet, amivel egész biztosan elháríthatod magadról a középszerű jelzőt. Kétségtelen, hogy az over-sized ruhadarabok a fantáziának rengeteg teret adnak, ám az efféle nagy volumenű holmiknál a színekkel érdemes csínján bánni.

Térd fölé érő csizma

Mindannyiunk szerencséjére szoknyával vagy testhez álló ruhával is jól kombinálható a legújabb őrület: a térd fölé érő csizma. Egy izgalmas mintájú harisnyával pedig bármikor feltehetjük a pontot az i-re, ugyanakkor nadrággal is kedvező lesz az összhatás.

Az over the knee boots trendet persze a hollywoodi hírességek is nagyon kedvelik: elég csak Gigi Hadidre vagy Jennifer Lopezre gondolni. Ennek a cipőtípusnak egyébként régre nyúlik vissza a története. Tudtad, hogy a térd fölé érő csizmát eredetileg kalózok, csempészek viselték és a legenda szerint a magas csizmaszárba rejtették a ,,booty”-nak nevezett zsákmányukat? Ráadásul innen ered a szesztilalom idejében sokszor használt ,,bootylegging” szó, amely lényegében szeszcsempészést takart. A térd fölé érő csizma egyébként akkorra sztár, hogy több filmszerepet is kapott már. Gondoljunk csak a Micsoda Nőre ikonikus kellékére vagy a Barbarella c. filmre, melyben Jane Fonda csizmáját a neves Coltellacci designer tervezte 1968-ban.

Szőrme stóla

Szőrmestólával blúzokat, ingeket és pulóvereket is feldobhatunk, a végeredmény garantáltan egyedi lesz. Ha egy vastag övvel még rögzítjük is, akkor egyrészt még egyedibb lesz az outfit, másrészt nem kell attól tartanunk, hogy elhagyjuk a stólánkat valahol.

Claudia Wisniewski Divatlexikon c. könyvében így ír a stóláról: „A 19. század vége óta ezzel az elnevezéssel ismert, sálszerű kiegészítő az alkalmi női ruházatban, gyakran szőrméből. A 19. század közepétől divatos egészen az 1960-as évekig. A kifejezés 1822 óta hasonló értelmű, mint a palatine”. A palatine szőrmegallért takar, mely akár bársonyból vagy csipkéből is készülhet. „1676-ban az orléans-i hercegnő, a korábbi Pfalzi Liselotte hozta divatba Franciaországban. A kifejezés később egy gallér- vagy sálszerű csipkekendőt jelentett, mely a 17. század első felétől volt divatos. Ugyanígy jelent részben sál, és részben gallérszerű formákat 1800 tájától a biedermeier időkig.

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!