Ha nincs kedved sütögetni, de ennél valami nagyon finom krémes-habos-gyümölcsös desszertet, íme, az ajánlatom.
Hozzávalók:
20 dkg friss málna 2 dl habtejszín 250 g ricotta 1 vaníliás cukor 1 evőkanál zselatin 1 dl hideg víz 10 dkg édes keksz
Elkészítés:
Egy királytortaformát folpackkal kibélelünk úgy, hogy a fólia túllógjon legalább 20 cm-nyire. Desszertünket ezzel fogjuk majd lefedni.
A bélelt forma alját keksszel kirakjuk.
A habtejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a ricottát és a vaníliás cukrot. Belekeverjük a málnát is.
A deciliternyi vízben feloldjuk zselatint. Forrásig melegítjük, de nem forraljuk. Hagyjuk hűlni.
2-3 kanálnyi krémet a zselatinba keverünk, majd a zselatin egészét a málnás krémbe dolgozzuk bele.
A málnás-zselatinos masszát a keksszel kirakott formába simítjuk.
A maradék kekszet összetördeljük és a krémbe simítjuk.
Desszertünket a folpackkal befedjük és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap a hűtőből kivéve felülről a folpackot leszedjük, a desszertet tálcára borítjuk. A többi fóliát is lefejtjük. A tejszínes alagút tetejét málnával díszítjük. Szeletelve tálaljuk.