Így tedd hangulatossá a karácsonyt! Ünnepi dekorációk

Így tedd hangulatossá a karácsonyt! Ünnepi dekorációk

Címlap / Otthon / Dekor / Így tedd hangulatossá a karácsonyt! Ünnepi dekorációk

A nők kifinomult érzékkel képesek hangulatosan családiassá tenni környezetüket. A karácsonyi időszakban apró ötletekkel hatalmas hatást érhetünk el. Használjuk a fantáziánkat és minimális befektetéssel készítsük el álmaink ünnepi otthonát!

Ágak vázában

Nemcsak a karácsonyfádat díszíthetik gömbök és függő díszek. Szerezz be egy nagy csokor vékony ágat, fújd át fehér festékszóróval, majd ha megszáradt, helyezd egy nagy üvegvázába, aminek az aljára jöhet egy összegöngyölített égősor.
Kisebb gömbökkel, szaloncukorral és egyéb színes függő dísszel tarkítsd. Nagyszerűen fogja díszíteni otthonodat ez a világító váza.

Ajtóra akasztott karácsonyi díszek

Az örökzöld kopogtatókat már ismerjük, ezeket azonban bejárati ajtóra vagy ablakokra szokás helyezni. De mi lesz a belső ajtóinkkal? Létezik egy megoldás, ahogyan a belső ajtókat is ünnepélyessé tehetjük: a kilincsekre akasszunk gömböket, girlandot vagy kössünk rá karácsonyi zsinórt. 
A képen látható dísz is egy ünnepi zsinórból készül, aminek a végére rövid girland lett varrva és két kis gömb lett fűzve. A zsinór tetejét piros masni díszíti.

Hagyományos karácsony

Ki ne ismerné és szeretné a retro babos asztalterítőket? Ez a vidám minta nemcsak a hétköznapokat teszi hangulatossá, de a karácsonyi asztalt is elragadóvá varázsolja.
Készítsünk hozzá örökzöld asztaldíszeket, helyezzünk színes papírból kivágott fenyőformákat a tányérokra, és máris igazi karácsonyi hangulatot teremtettünk.

Ünnepi étkezés elegánsan

A téli ünnepek alatt az étkezéseknek is meg kell adnunk a módját. Egy szép terítékkel és néhány téli asztaldísszel feledhetetlenné tehetjük a karácsonyi vacsorát.
Tekints meg néhány csodálatos asztal dekorációt itt:
Karácsonyi asztal dekoráció ötletek
Helytakarékos asztaldíszek az ünnepi terítékhez
A képen egy elegáns ebédlősarkat láthatunk, rusztikus kék ebédlőbútorral, amit a vörös csillár és a vékony gyertyák tesznek igazán elegánssá.

A fekete bűvöletében

A feketétől nincs okunk tartani, hiszen az abszolút elegancia és ünnepélyesség tónusáról van szó. Karácsonykor is bátran nyúlhatunk a fekete és sötétszürke árnyalataihoz. Jelenjen meg a lakás különböző pontjain, gyertyák, textíliák, vázák, karácsonyi díszek formájában.
Akár a karácsonyfát is díszítheted fekete üveggömbökkel, amelyek mellett az ezüst vagy az arany fémes ragyogása elbűvölően fog mutatni.

Egy tányér karácsony

Megalkothatod saját ünnepi csendéletedet, csak egy nagy lapos tányér, örökzöld ágak, finom sütemények és néhány karácsonyi dísz szükséges hozzá.
Halmozd ezeket kedved szerint a tányérra és helyezd a szoba egy jól látható helyére.

Párnák, párnák és párnák

Karácsonykor és az év mindegyik napján az egyik legfontosabb családanyai és háziasszonyi feladat a meleg, otthonos környezet megteremtése. Ebben nagy segítségünkre vannak a hangulatos textíliák és díszpárnák.
Érdemes ezért az ünnepekre néhány karácsonyi párnahuzattal is beújítanod, hogy a család kényelemben és vidáman tudjon ünnepelni!

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!