6 tavaszi szépségtrend, amit érdemes lesz követni

6 tavaszi szépségtrend, amit érdemes lesz követni

Címlap / Stílus / Arc / 6 tavaszi szépségtrend, amit érdemes lesz követni

Minden szezonban akadnak olyan szépségtrendek, amik részint megbotránkoztatják a köztudatot, és a legkevésbé sem találnak követőkre. Ugyanakkor néhány irányzatot kifejezetten érdemes beiktatni a hétköznapokba. Lássuk, idén tavasszal mik lesznek ezek!

Natúr szépség

Az elmúlt időszakban egyértelművé vált, a divatban manapság a legközkedveltebb irányzatok közé a natúr szépség tartozik.

A tervezők igyekeznek minél különlegesebb arcú modellekre szert tenni, akik már önmagukban is eladják a termékeket.

Bár tény, hogy az átlagember számára sok modell nem kifejezetten szép, sokkal inkább egyedi, natúr sminküket mindenképpen érdemes lesz idén leutánozni.

A továbbra is csak minimálisan szedett, hangsúlyos szemöldök tavasszal magától értetődően divatos marad, az egységes alapozást követően pedig sok modell csupán halványbarna, krémszínű szemhéjárnyékolást kapott.

Az ajkakon is legfeljebb áttetsző, matt ajakír díszeleg, miközben a szempillákat ápoló olajjal, vagy barna szempillaspirállal emelték ki. Egy ilyen egyszerű, natúr sminkre mindenkinek van ideje!

Hangsúlyos ajkak

A drogériákban fellelhető rúzsválaszték jól mutatja, hogy még mindig nagy divatja van a látványos ajakfestésnek.

Idén tavasszal nincs kifejezetten egy olyan szín, amire mindenki támaszkodhatna, s ez nagy előny azoknak, akiknek egyébként nem áll túl jól a vörös és tónusai.

Idén a klasszikus színek mellett a mély rózsaszín, de még a lila is hódít, igazán nem lesz nehéz a stílusunkhoz, bőrszínünkhöz igazítani a választott rúzsokat.

Az örök klasszikussal, a tusvonallal tavasszal is párosíthatjuk az élénk rúzsokat, bár valószínűleg az évszak üdesége végett inkább a szolidabb, barnásabb színek dukálnak ezen a területen.

A legtöbb tervező natúr szem- és arcsminkhez társította a hangsúlyos ajakfestést, így egyáltalán nem tűnik majd túlzsúfoltnak az összhatás.

Ragyogó szemhéjtus

A natúr sminkek után természetesen akad az idei kínálatban egy olyan követendő irányzat, ami inkább a színes szemfestésre koncentrál.

Nem a hagyományos és megszokott módon tehetjük ezt meg a szezonban, ugyanis az egyik legdivatosabb trend szerint színes szemhéjtussal kell árnyékolnunk a felső szempilláink tövét.

Elsődlegesen a világos színek hódítanak, azokon belül is a visszafogottabb, pasztell változatok. Ez az irányzat üdítő, feltűnő, kicsit bohém, egyszóval tökéletesen illik a tavaszhoz.

Bár a legideálisabb szín megtalálásához nem árt kicsit kíséretezgetni, a begyakorolt tusvonal segítségével gyorsan elérheted a látványos összhatást.

Nem is nagyon kell másra koncentrálnod, ha ezt a sminket választod, ugyanis a tervezők szerint teljesen natúr arcsmink dukál hozzá.

Modern körmök

A körömfestés világában gyakorlatilag végtelen a színskála, ám minden évben, sőt, minden évszakban akad néhány elsöprő erejű árnyalat.

Míg tavaly mindenki a világos mentazöldért volt megbolondulva, idén tavasszal mindent visz a nude, avagy a teljes natúr kivitelezés.

Ez a szó sok mindent lefedhet, de leginkább a bőr- és krémszínű, enyhén rózsaszín, lehetőleg matt tónusokat takarja.

Tartogatunk egy örömhírt azok számára is, akik nem nagyon tudják megnöveszteni a körmeiket, hiszen idén sokkal inkább a rövid, tejesen természetes változatok hódítanak.

Persze, azok se szomorkodjanak, akik a vidámabb színeket kedvelik, a kínálatban szerepel a citromsárga, a pink, a vörös, a kék, de még a matt fekete is tartja magát. 

Feltűnő szeplők

Mivel a tavalyi év egyik legdivatosabb színének a vörös számított, várható volt, hogy a szeplők is előtérbe kerülnek.

Nem is kellett rájuk sokat várni, idén ismét slágernek számítanak a kislányosan bájos pöttyök, amiket egyesek szépséghibának gondolnak.

Idén a sminkesek azt javasolják, hogy a szeplőket még véletlenül se próbáljuk meg elrejteni, lehetőleg csak a szem környékén használjunk alapozót, korrektort, de ha nem muszáj, akkor ott se.

Olyannyira divatosak a bájos szeplők, hogy egyes cégek speciális ceruzákat adtak ki, amikkel leutánozhatjuk a különleges kinézetet…

Ha erre nem is szánsz időt és energiát, íme, egy újabb bizonyíték arra vonatkozóan, miért nem szabad rejtegetni azokat a szépségjegyeket, amik egyedi külsőt kölcsönöznek. 

Kócosan hullámos

Utálod, hogy a hajad nem egyenes, de nem is göndör, hanem hullámos? Úgy érzed, sehogy sem tudsz dűlőre jutni vele, mikor elkészítenéd a frizurádat?

Van számodra egy jó hírünk, idén ugyanis az egyik legdivatosabb típus éppen a kócosan hullámos.

Pontosan olyan frizurával jelent meg sok modell a kifutón, mintha az ágyból kelt volna ki, és félig összekócolta, félig elaludta volna a hullámos frizuráját, nem is beszélve a frufrujáról.

Ez a rendkívül kislányos, elbűvölő stílus azok számára sem elérhetetlen, akik más típusú hajzuhataggal rendelkeznek.

A göndör tincsek megszelídíthetőek, míg az egyenes szálak kicsit megbolondíthatóak, ha nedvesen, némi hajhab társaságában befonjuk őket.

Alvás után elegendő kibontani a fonatokat, összekócolni a hajat és hajlakkal rögzíteni az elért eredményt.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást