Tavaszi kézműves projektek

Tavaszi kézműves projektek

Címlap / Otthon / Hobbi / Tavaszi kézműves projektek

Vidítsd fel lakásodat vagy készíts egy kedves és egyedi ajándékot a következő kézzel készített dekorációk segítségével!

Nemez díszek

A tavaszi lakásunk kedves díszei lehetnek az ilyen vidám nemez anyagból varrt figurák. Akaszthatjuk a virágos ágakra, barka ágakra, de az ablakban is felvidítják a kilátást!

Illatpárnák

Vásároljunk vidám mintás pamut anyagot és varrjunk belőle kis zsákocskákat. Töltsük meg őket illatos szárított virágokkal és kössük be stílusos zsinórral.

Waldorf játékok

A Waldorf babákra emlékeztető játékok kedves, könnyen elkészíthető díszei lehetnek lakásunknak, de a gyerkőcök is biztosan örülni fognak nekik! Egy kis fantáziával és varrótudománnyal könnyűszerrel elkészíthetők. Készülhetnek nemez anyagból, de bármilyen más anyag is megfelel (például pamut, gyapjú vagy plüss anyag)

Képeslapok virágdísszel

Szerezzünk be színes kartonpapírt, ez lesz a képeslap alapja. Színes zsinórból formáljuk meg a virágszirmokat, szárat és levelet, majd ragasszuk a képeslap előlapjára. A virágok közepére ragaszthatunk gyöngyöket, vagy papírból kivágott virágokat.

Nefelejcs-szív

Gyapjúból szőtt zsákanyagból vágjunk ki 2-3 egyforma szívformát. A széleit szegjük be kék fonallal. Varrjunk rá kék akasztót. A szív közepére tűzzünk valamilyen kék tavaszi virágot, de szárított virág is alkalmas (sőt, az tovább tart). Ideális dekoráció húsvétra.

Horgolt takaró

Különböző színű pamutfonalból horgoljunk egyenlő méretű négyzeteket, majd ezeket varrjuk össze. Csodálatos takaró válik belőle gyereknek, de felnőttnek is.

Hímzett terítő, asztalkendő, zsebkendő

A legegyszerűbb pamut anyagot is csodálatosan feldobhatjuk egy kedves virághímzéssel. A terítőnek kinevezett anyag szélét szegjük be, majd ugyanilyen színű cérnával egyik sarkába készítsünk egy stílusos hímzést.

Takaró dísz

Az egyszínű takarót különlegessé tehetjük egy ilyen madaras díszítéssel. Különböző színű anyagokból vágjuk ki a megfelelő formákat, majd szegő varrással varrjuk a takaróhoz. 

Romantikus festmény

Ha igazán romantikus hangulatot szeretnél teremteni lakásodban, készíts egy orgonavirágokat ábrázoló festményt!

Gyapjú kitűző

Rózsaszín, piros vagy fehér gyapjúból készíts egy kedves rózsás kitűzőt! Gyapjúból vágd ki a szirmokat, majd egyenként varrd egyiket a másikhoz, mígnem rózsaformát nem kapsz. A hátán szúrj át egy biztostűt, hogy ki tudd tűzni.

Sikkes virágváza

Egy egyszerű fehér kancsóból is lehet nagyszerű váza! Feldobhatod, ha egy rózsaszín babos szaténayagból szívpárnát varrsz és a kancsóra ragasztod.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!