5+1 tárgy a lakásodban, ami életveszélyes a kutyádra nézve

5+1 tárgy a lakásodban, ami életveszélyes a kutyádra nézve

Címlap / Életmód / Család / 5+1 tárgy a lakásodban, ami életveszélyes a kutyádra nézve

1/6 Mikulásvirág

Ez a különleges, karácsonyi növény gyönyörűen néz ki a lakásban, de a házi kedvencekre nézve kimondottan veszélyes is lehet. Noha közel sem olyan ártalmas, mint például a cicákra nézve a húsvéti liliom, de azért érdemes odafigyelned a kutyusodra, nehogy egyen ebből a növényből. Ugyanis ha sokat fogyaszt belőle, komoly gyomorfájdalmakhoz, sőt, hányáshoz is vezethet az esetükben.

2/6 Különböző emberi ételek

Az édesség, mint például egy szelet csokoládé már önmagában sem tesz jót a kutyák egészségének, ezt valószínűleg te is megtanultad már. De a legnagyobb gondot mégsem az összetevők, hanem sok esetben maga a csomagolás okozza! A legtöbbször ugyanis a kis kedvencek nem vesztegetik az időt a csomagolás leszedésével, és ezzel együtt eszik meg a nasit, ami súlyos problémákat okozhat a gyomrukban.

Ami pedig a további élelmiszereket illeti, ugyancsak veszélyes lehet a kutyákra nézve például a szőlő és a hagyma, így ezeket sem érdemes az asztalon felejteni.

3/6 Apró, szúrós játékok

Akárcsak a gyerekekre, úgy a kutyákra nézve is veszélyesek az apró, szúrós játékok! Állatorvosok szerint nagyon sokszor előfordul ugyanis az, hogy a kutyus játszani szeretne, és hirtelen felindulásból a szájába vesz egy apró, éles holmit, majd véletlenül lenyeli. Ez nem csak fulladásveszélyt idézhet elő (noha ez kimondottan veszélyes lehet), de a gyomorba jutva is súlyos, akár életveszélyes problémákat okozhat.

4/6 Bizonyos italok

Hiába gondolnád, hogy ártalmatlan, valójában rengeteg folyadék létezik, amit a kis kedvencünk nem fogyaszthat! Sose engedd a kutyádnak, hogy belenyaljon például a teába vagy a kávéba, az alkoholnak pedig végképp ne engedd a közelébe!

Ezek ugyanis ránk kis mértékben nincsenek nagyon rossz hatással, de a kedvenceinkre igen: minden esetben hányást, hasmenést és légzési nehézségeket okoznak.

5/6 A csont is tiltólistás

A mesékben mindig azt láthattuk, hogy a kutyák imádják a csontot, de a valóságban nem lenne szabad ezt odaadni nekik. A csontok ugyanis sokszor nagyon élesek, és az még csak a kisebb gond, ha evés közben megvágja vele a kutyus a szája belső részét. A nagyobb gond, hogy a gyomorba jutva is előidézhet ilyen problémákat, hiszen az élesebb felület könnyedén sérüléseket okozhat az emésztőszerveknél.

6/6 Embereknek készült gyógyszerek és vitaminok

Ahogy te sem szednél be olyan gyógyszert, ami állatoknak készült, úgy neked sem lenne szabad embereknek előállított kapszulát adni a kutyádnak! Hiába segít neked a gyógyulásban egy fájdalomcsillapító, az állatok testfelépítése egészen más, és rájuk nézve már egyetlen tabletta is veszélyes lehet. Sőt, ugyanez a szabály érvényes a vitaminokra is, különös tekintettel azokra, amelyek cinket tartalmaznak.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást