Hogyan teremts tanulós légkört a lakásban, hogy közben dekoratív maradjon?

Hogyan teremts tanulós légkört a lakásban, hogy közben dekoratív maradjon?

Címlap / Otthon / Hogyan teremts tanulós légkört a lakásban, hogy közben dekoratív maradjon?

Természetesen ezek a tippek akkor is jól jönnek, ha beüt a koronavírus második hulláma és újra átáll mindenki az online oktatásra. A következő trükkökkel viszont olyan atmoszférát teremthetsz otthon, amiben élmény lesz a tanulás és a leckeírás!

Az osztályteremből elég egy

A legtöbb otthonban ki sem lehetne alakítani egy tanteremhez hasonló részt, ez viszont egyáltalán nem hátrány. A legrosszabb, ha megpróbálsz a lakásból is osztálytermet varázsolni, ráadásul nem is ezen múlik, hogy a gyerek figyelni fog-e a tanulásra, vagy nem. Érdemes egy, a gyerek magasságához illő íróasztalt és kényelmes széket beszerezned, ahol kellemesen tud tanulni.

A legjobb, ha fiókos asztalt választasz, így a tanszereket is el tudja bele pakolni. Ezen kívül,  ha a lakás mérete engedi, próbálj olyan sarkakat is kialakítani, ahol képernyőmentesen kapcsolódhat ki, vagy éppen kreatívkodhat.

Előbbire tökéletes megoldás egy babzsák, ami távol esik a tv-től és az ablak mellett van, utóbbihoz pedig akár egy zsúrkocsi is elég lehet, ami tároláshoz is tökéletes.

Rend a lelke…

Ha már kialakítottad a tanulósarkot, érdemes végiggondolnod a tárolást is, különösen akkor, ha a nappaliban vagy a konyhában jelöltétek ki ezt a helyet. Erre is remek megoldás a zsúrkocsi, amit könnyen mozgathatsz a lakásban. A ceruzák, írószerek rendszerezése is remek ötlet – ezt akár ti is elkészíthetitek befőttes üvegekből.

A különböző papírokat tegyétek mappákba és a számítógépen is rendszerezzétek a fájlokat, különösen akkor, ha többen is használják. A rendszerezéssel rengeteg időt és idegességet megspórolhattok, és persze az sem elhanyagolható szempont, hogy nem lesz óriási káosz a lakásban.

A szépség is számít

Fontos, hogy a gyerekek úgy érezzék, hogy a tanulósarkuk csak az övék és személyre is szabhatják. Persze ha egy légtérben van a tanulórész, nem pedig a gyerekszobában, akkor valószínűleg nem jó ötlet beszerezni egy Elzás forgószéket és rózsaszín íróasztalt, de a tárolódobozok és kiegészítők választását a gyerekekre is bízhatod.

Akár az asztalon képkeretben szerepelhetnek a kedvenc mesehősei, vagy az órarendre is rákerülhetnek.

A neutrális színek sosem mennek ki a divatból, de ezek azért is szuperek, mert minden más árnyalat passzol hozzájuk!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást