Talány – Napi 1perces

Talány – Napi 1perces

Címlap / Uncategorized @hu / Talány – Napi 1perces

Divat lett falun is a helyi üzemi konyháról étkezni, vagy sorra látogatni a környékbeli gyorséttermeket…

Tény: egyre kevesebben termelik meg a saját háztartási szükségleteiket kielégítő zöldségeket, gyümölcsöket, s nevelnek háznál haszonállatokat. Divat lett falun is a helyi üzemi konyháról étkezni, vagy sorra látogatni a környékbeli gyorséttermeket, pizzázókat, gyorsbüféket, vagy megelégedni a hazai élelmiszeripar remekeivel.

Ami persze nem baj, hiszen ha van elég pénz minderre, sokkal kényelmesebb, mint a kerti veteményest kapálni kora reggel, vagy naponta több alkalommal is bajlódni a jószágállomány ellátásával. Természetesen e tevékenységek is magas költségekkel járnak, amellett, hogy lényegesen több elfoglaltságot is jelentenek, mint elfogyasztani a már kész ételeket. De. De legalább tudjuk mi az, amit megeszünk. Mert gondoljunk csak az elmúlt két hónap élelmiszerbotrányaira: amikor a szakhatóságok rekordmennyiségű, mintegy 300 tonna – közel 15 kamionnyi – húst és 80 tonna csontot foglaltak le egy közép-magyarországi hűtőházban, vagy hamis kakaót találtak és zároltak, vagy sprotni terméket vontak ki a forgalomból a határérték feletti benzolszármazék (PAH) tartalom miatt.

És a legutóbbi „érdekesség”: egy magát kistermelőnek kiadó egyén kiváló, hazai termékként árulta, a valójában szlovák, belga húsokból és lejárt minőség megőrzési idejű kínai pirospaprikából készült termékeit. Jó lenne, ha újra divatba jönne a valóban „hazai”, a valóban „termelői”. Mert a jelenlegi állapotok szerint mindaz, amit megeszünk csak talány, hogy miből, mikor, és milyen körülmények között készült. Lehet, ha mindezt tudnánk, azonnal rohannánk vetőmagvakat és kapát venni.

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!