Így találj vissza az öröm igazi forrásához

Így találj vissza az öröm igazi forrásához

Címlap / Életmód / Egészség / Így találj vissza az öröm igazi forrásához

Elgondolkoztál már azon, hogy milyen őszintén tudtál örülni gyermekkorodban annak, hogy játszhatsz és a barátaiddal lehetsz? Aztán felnőttél és elkezdted a boldogságodat feltételekhez kötni. „Majd boldog leszek, ha…” és ezzel megfosztottad magadat a legfontosabb dologtól. Nem kell ennek így lennie, ezért segítünk visszatalálni az útra.

Le a feltételekkel!

Az igazi öröm az, amikor reggel az ágyban rámosolyogsz a párodra, mert ott van melletted és megadatott az, hogy együtt legyetek, vagy, ha mész az utcán és mindenféle különösebb ok nélkül csak úgy mosolyogsz. Nincsenek miértek, csak színtiszta boldogság. Azt mondod lehetetlen? Az igazság az, hogy nagyon is lehetséges, egyedül rajtad múlik. Amikor mindenféle feltételekhez kötöd a boldogságodat, azzal az a baj, hogy itt nem igazi boldogságról van szó.

Mindenféle álszentség nélkül, nyilván mindenkinek boldogságot okoz egy új kocsi, egy új ruhadarab, vagy egy luxusnyaralás, de ezeknek csak kiegészítő örömforrásoknak kellene lenni egy ember életében. Ha most azt kérdezed magadtól, hogy akkor mégis mitől legyél boldog, akkor kezdj el dolgozni magadon. Próbáld megtalálni az örömet az apróságokban, kezdhetnéd például magaddal.:)

Ismerkedj!

Az ember társas lény, ezért mindig vágyakozik arra, hogy új emberekkel ismerkedjen, mert kell ez a fajta impulzus.

Annál pedig nincs is jobb érzés, mikor rálelsz olyan lelkületű emberekre, mint, amilyen te is vagy és akikkel együtt boldog perceket szerezhettek egymásnak.

Törekedj arra, hogy ápold a kapcsolataidat, még, ha a munkád miatt ez nehezen kivitelezhető, mert igazán ezek a fontos dolgok az életedben.

Légy nyitott mindenkire, mert nem tudhatod, hogy mikor érkezik valaki az életedbe, akitől olyat tanulhatsz, amire a legnagyobb szükséged van.

Szóval ne gubózz be! 🙂

Nevess, nevess és nevess!

Ha úgy érzed, hogy nem vagy éppen a helyzet magaslatán és nem tudod, hogyan rángasd ki magad a rossz hangulatból, akkor gondoskodj róla, hogy mindig legyen valami, amin egy jót nevethetsz. Ezzel kiadhatod magadból az összes feszültséget, mert hidd el a nevetés tényleg gyógyír mindenre.

Szervezz egy hangulatos estét a barátaiddal és akkor biztos, hogy lesz okod nevetésre, vagy egyszerűen csak nézd meg a kedvenc vígjátékodat. A lényeg, hogy érezd jól magad, ne foglalkozz azzal, ha a főnököd éppen felidegesített és azt érzed, hogy elrontotta az egész napodat.

Keress valamit, amitől jobb kedved lesz. Látod, nem is olyan nehéz! 🙂

Tégy jót másokkal!

Nagyon jó érzés kapni, de próbáld ki azt, hogy milyen jó adni. Fogadd meg, hogy minden nap teszel valakivel valami jót.

Elsősorban itt ne a világmegváltásra gondolj, hanem például segíts egy kollégádnak, aki nagyon el van csúszva a munkájával, vagy hallgasd meg a barátnődet, aki kiöntené neked a szívedet.

Ezekkel a cselekedetekkel valakiknek jobbá teszed az életét és abban biztos lehetsz, hogy neked ez duplán meg fog térülni. Egy idő után pedig rákapsz a dolog ízére és rájössz, hogy mennyire jól érzed magad attól, hogy másokon segíthetsz.

Éppen elég önző ember él a Világon, lógj ki a sorból!

Maradj kicsit egyedül!

El sem hinnéd mennyi fontos az „én” idő, főleg akkor, ha te is feszített tempóban éled a mindennapjaidat.

Jó érzés a családdal és a barátokkal lenni, de szükséged van arra, hogy néha egyedül legyél, távol mindenkitől.

Ha eddig féltél ettől, akkor vágj bele és meglátod, hogy mennyire pozitívan hat majd a személyiségedre.

Sokkal harmonikusabb és kiegyensúlyozottabb leszel, ami mindenképpen fontos a boldogságodhoz.

Néha mondj nemet a barátaidnak és vidd el magadat valami jó programra.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!