Így találd meg a tökéletes fotóst az esküvődre

Így találd meg a tökéletes fotóst az esküvődre

Címlap / Szerelem / Esküvő / Így találd meg a tökéletes fotóst az esküvődre

Bizalmi kérdés, hogy kit szerződtetsz életed nagy napjának megörökítésére, hiszen a végeredményt feltehetően évtizedekkel később is nézegetni szeretnéd. Tagadhatatlan viszont, hogy a profizmus mellett más szempontok is szerepet játszanak abban, hogy ki mellett döntesz. Pontokba szedtük az ehhez szükséges lépéseket.

Készíts listát!

Először is készíts egy listát a környékeden dolgozó fotósokról, akik menyegzői sorozatokat is vállalnak. Ha valakinek nagyon tetszenek a munkái, a távolság sem feltétlenül akadály, de ebben az esetben némi pluszköltséggel kell számolnod.
A listádra nemcsak a legnagyobb cégek emberei kerülhetnek fel, hanem akár ügyes hobbifotósok is, akiket az ismerőseid ajánlanak.

Figyeld az árakat!

Egy szolgáltatás kiválasztásánál természetesen döntő jelentőségű az ár. Biztos lehetsz benne, hogy a legjobb szakembereknek nem az a céljuk, hogy megkopasszanak, tehát feltűnően magas ár esetén jobb, ha azonnal a lista következő elemére ugrasz!
Érthető az is, ha nem pont ezen szeretnél spórolni, de mindenképpen ajánlott ésszerű kereteken belül maradnod, valamint érdemes megnézni az akciós csomagajánlatokat is.

Nézd meg a portfóliót!

Minden valamire való fotósnak van már online portfóliója, melyben még a kapcsolatfelvétel előtt megtekintheted a korábbi munkákat. Csak olyan embert válassz, akinek több neked tetsző esküvői sorozata is van.
Ha csupán odaírta, hogy menyegzői fényképezést is vállal, de nem szerepel ilyen a portfólióban, inkább hagyd! A bemutatkozásként feltöltött fotók segítenek, hogy el tudd dönteni, tetszik-e az illető stílusa.

Kérdezz a tapasztalatokról!

A tökéletes képsorozat elkészítéséhez nélkülözhetetlen a releváns szakmai tapasztalat.
Ne legyél rest konkrétan rákérdezni a szerződéskötés előtt, hogy hány esküvői fotózáson van már túl a kiválasztott személy, milyen régóta tevékenykedik ebben az iparban, valamint van-e esetleg szakirányú végzettsége!

Kérdezz a felszerelésről!

Hiába kiugróan tehetséges egy fotós, ha a felszerelése nem az igazi. Bizony, a jobb gépek több százezer vagy akár millió forintba kerülnek, de kulcsfontosságúak a gyönyörű képek elkészítéséhez.
Persze, nem kell technikai részletekbe bocsátkoznod, ha nem értesz annyira a dologhoz, de a használt készülék(ek) típusát nyugodtan feljegyezheted, és kikérheted egy szakavatott ismerősöd véleményét!

Olvasd át a szerződést!

Az élet egyik legfontosabb alapszabálya, hogy mindig el kell olvasni, amit aláírunk. Nekünk viszont őszintén bevallhatod, ha az esetek túlnyomó részében csak odafirkantod a neved, hogy szabadulj végre a papírmunkától.
Mivel azonban itt életed nagy napjának megörökítéséről van szó, jobban jársz, ha alaposan átrágod még az apró betűs részeket is a későbbi problémák elkerülésére.

Kérj tanácsot!

A baráti körödben és a Facebookon bizonyára ismersz olyan párt, aki különösen szép fotósorozatot tett közzé az esküvőjéről, s nem bánnád, ha a tiétek is hasonló lenne. Ebben az esetben nyugodtan kérdezd meg tőlük, ki fotózta őket, milyen feltételekkel és mennyiért.
A menyasszonyi szolidaritás felülírja azt az általános illemszabályt, hogy nem illik pénzösszegről érdeklődni. Mielőtt meghozod a végső döntést, mindenképpen beszéld meg a vőlegényeddel, és aludj is rá egyet!

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!