Mióta növényi étrendet folytatok, teljesen másként tekintek a fűszerekre is: már nem csak az ízük, hanem jótékony hatásaik miatt is célzottan használom őket. Nincs ez másként karácsonykor sem!
+1. Kurkuma
Egyre többen használják itthon is a kurkumát, amit nem csak különleges ízének köszönhet, hanem jótékony hatásainak is. Sokan azonban még mindig kerülik, vagy csak ünnepnapokon alkalmazzák, pedig a kurkuma igazi csodaszer. Amellett, hogy bámulatosan sárga színt kölcsönöz az ételeknek, a kurkumában található kurkumin erőteljesen fokozza a sejtek oxidatív stressz elleni védekezését. Több, komoly betegség, pl. vesekárosodás, alkoholos májkárosodás esetében is pozitív eredményeket értek el az alkalmazásával. A kurkuma továbbá jelentős gyulladáscsökkentő és a daganatok képződésével, valamint a cukorbetegséggel szemben is hatékonyan léptek fel a segítségével.