7 szuper kerti parti ötlet, ha te vagy a szervező

7 szuper kerti parti ötlet, ha te vagy a szervező

Címlap / Otthon / Kert és terasz / 7 szuper kerti parti ötlet, ha te vagy a szervező

Tombol a nyár, és itt a kerti partik ideje. Ha a baráti társaság és a jó idő adott, akkor más már nem is kell, hogy tökéletes legyen a buli, de a hangulatot persze mindig lehet tovább fokozni. Mindig van azonban valami, amivel még jobban lehet fokozni a parti hangulatot. Ha az alábbi trükköket beveted, nem csak te fogod jobban érezni magadat,de a barátaid is azt gondolják majd, te vagy minden idők legjobb házigazdája.

Készítsd el a saját italodat!

A jégbe hűtött vodka a nyári bulik népszerű alkoholos itala, és elsősorban az Egyesült Államokban van nagy hagyománya annak, hogy a fiatalok valamilyen ízesítéssel teszik kellemesebbé az egyébként erős alkoholos italt. 

A trükköt érdemes ellesni tőlük: töltsd a vodkát kisebb üvegekbe, és mindegyikbe tegyél különböző ízesítésű cukorkát. Nagyon alaposan rázd fel az üvegeket, majd egy éjszakára hagyd ülepedni. 
Másnap az ízesített, színes italt egy gézlapon keresztül szűrd le, majd tedd őket a fagyasztóba, és átlátszó üvegben szervírozd. Vigyázz, az íz talán így nem olyan erős, de a vodka az marad, felelősséggel fogyasszátok!

Készíts üzenőfalat!

Tegyél a bejárathoz egy táblafestékkel lefestett üzenőfalat, amire a barátaid érkezéskor vagy távozáskor írhatnak valamit, ha akarnak. 

Ez nem csak jó tréfák terepe, de neked is öröm lesz olvasni az üzeneteket, amikor másnap energiát kell gyűjteni a takarításhoz.
Ha nem akarsz krétázni, akkor egy kartonpapírt is kifeszíthetsz (filctollakat is készíts ki mellé)!

Lógasd a lábad!

Nem mindenki olyan szerencsés, hogy egy medence áll a kertjében, de egy kis felfújható gyerekmedencét pár ezer forintért bármelyik nagyobb bevásárlóközpontban beszerezhetsz.

Ha köré teszitek a kerti székeket, és a lábatokat a hűs vízbe lógatjátok, miközben jeges italokat kortyoltok, senkinek nem lesz panasza arra, hogy a medencét a Kis hableány és Ficánka díszítik.
Ha családos a kerti parti, és gyerkőcök is vannak, akkor külön élmény lesz nekik a pancsolás. Legalább marad idejük a felnőtteknek egy jót beszélgetni!

Névtábla

Kartonpapírból készíts kis névtáblákat, amiket fűzz szalagra és kötözz szívószálakra, így minden vendég könnyen megtalálja majd a poharát, és egész nap, vagy egész este tudja használni. 

Ez nem csak környezetbarát megoldás, de abban is segít, hogy azok a vendégek, akik nem ismerik egymást, beszélgetni kezdjenek.

Jégkocka, másképp

Fogj egy kisebb tésztaszaggató formát, és ennek a segítségével „kockázd” fel a nyári gyümölcsöket. Legyen dinnye vagy körte szelet, szívecske vagy virág formában sokkal jobban mutatnak majd a falatok, és majszolni is könnyebb őket.

Ha a gyümölcsformákat pár órára a fagyasztóba teszed, akkor jégkocka helyett is használhatod őket, így a koktélokba mutatós gyümölcsök kerülnek, és akkor sem lesznek vizesek, ha a jég elolvad.

Főzz be!

A koktélokat előre elkészítheted és hidegen tarthatod, ha kis, mutatós befőttesüvegbe öntöd őket, majd lezárod a tetejüket, és jégre teszed őket. 

Így bárki, bármikor kikaphat egyet, ha pedig még nem fejezte be az italt, visszazárhatja a tetejét, így sem a bogarak nem repülnek bele, se kiborulni nem fog. Az üvegekbe persze limonádé vagy más üdítő is kerülhet.

Lézerfény

Ez a játék tökéletes, ha gyerekzsúrt rendezel, de mókásabb kedvű felnőttek is imádni fogják. A lényeg, hogy két fal – vagy bármi más stabil felület – közé feszíts ki piros szalagot úgy, hogy azok több helyen keresztezzék egymást, mint a kémfilmekben a lézer biztonsági rendszer. 

A játékosoknak úgy kell egyik pontból a másikba eljutniuk, hogy közben nem érhetnek a szalagokhoz. A szalagokat bármikor leszedhetitek és új pályát rakhattok fel, így a vendégek ki is hívhatják egymást párbajozni.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!