Amikor diétába fogtam, mindig az tántorított el végül, hogy túl sok salátát ettem, és már mindent ugyanolyan ízűnek éreztem. A diabéteszem miatt azonban meg kellett ismerkednem olyan alternatív köretekkel, amelyekkel feldobhatom a diétám, jó tőlük a cukrom, és még bónuszként segítenek a fogyásban is. Ezek az én kedvenceim.
3/7 Hajdina gombával
A hajdina szuper alternatívája a rizsnek, ugyanakkor nagyon jó akkor is, ha magasabbak a cukorértékeid vagy inzulinrezisztenciád van. A hajdinát jól mosd át egy szűrőben, majd egy edényben szárazon pirítsd le. Öntsd fel kétszeres mennyiségű vízzel, és lassú tűzön főzd kb 20-30 percig. Amíg elkészül, van időd a gombára. Vágd szeletekre, majd egy kis olívaolajon kezdd el pirítani, ezután adj hozzá egy kis római köményt és sózd meg. Önts hozzá kevés vizet vagy zöldség alaplét, és ezt addig pótold, amíg megpuhul a gomba. Ha kész, halmozd a kitálalt hajdina mellé, vagy a tetejére.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!