Szúnyogriasztás házilag, fillérekből – Valóban működnek

Szúnyogriasztás házilag, fillérekből – Valóban működnek

Címlap / Otthon / Háztartás / Szúnyogriasztás házilag, fillérekből – Valóban működnek

Citromfű

Ha van virágos kertünk, akkor érdemes ott néhány citromfüvet nevelni. Ha nincs kertünk, akkor az ablakba egy kis cserépben is megfelelő lehet az alkalmazása. Ez a növény illatával elriasztja a szúnyogokat, ezért ideális és természetes szúnyogriasztó.

Kakassarkantyú

A kámfor illatú kakassarkantyú másik neve szúnyogriasztó növény. Az elnevezés természetesen nem véletlen, mivel az ablakpárkányon tartva távol tartja a szúnyogokat. A növény nyár közepétől ősz elejéig virágzik, így ideális megoldás a szúnyogszezon végére!

Citrom

A szúnyogok semmit sem szeretnek, ami citromos. Ezért ideális és természetes megoldás lehet, ha citromos illóolajat cseppentünk és párologtatunk a szobában. Létezik olyan muskátli is, aminek citromos illatú a levele, ez is jó megoldás lehet a szúnyogok ellen.

Illóolajok

Ha a párologtatóba cseppentünk néhány csepp citromos eukaliptusz olajat, az is kitűnő védekezés lehet a szúnyogok ellen. Ezen túl távol tartja a molylepkéket és más rovarokat is, nem utolsó sorban pedig nagyon kellemes illatot áraszt a szobában!

Ecet

Az ecet illatát sem szeretik a szúnyogok, ezért egy kis tálkába érdemes egy keveset önteni és azt kitenni az ablakba. Az erős szag miatt inkább akkor csináljuk, amikor egy ideig nem tartózkodunk a szobában. Az ecet hígítva ráadásul a szúnyogcsípést is enyhíti.

Fokhagyma

A fokhagyma univerzális segítség az egész családnak. Bevehetjük kapszula formájában is, úgy a jellegzetes szag nem érződik, de ételbe keverve, hagyományos felhasználással is elűzi a szúnyogokat a közelünkből. Szabad levegőn tartózkodva az egyik legjobb módszer!

Vanília

Kellemes illatot és szúnyogmentes éjszakát biztosít a számunkra, ha beszerzünk egy kis vaníliakivonatot, vagy kikaparjuk a vanília rúd belsejét és azt egy kis vízzel elkeverve az ablakba, vagy akár az ágyunk mellé tesszük. Egész éjszakára távol tartja majd a szúnyogokat!

Vegyszermentesen

Sok lehetőség van arra, hogy természetes módon próbáljuk meg távol tartani a kellemetlen szúnyogokat. Nem kell azonnal vegyszereket használni a lakásban, mivel azok akár többet árthatnak, mint használnak. Ezért érdemes inkább körülnéznünk a természetben és a konyhánkban, hiszen így vegyszermentesen is ugyanazt az eredményt érhetjük el!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást