7 természetes, vegyszermentes szúnyogriasztó. Valóban működnek!

7 természetes, vegyszermentes szúnyogriasztó. Valóban működnek!

Címlap / Otthon / Háztartás / 7 természetes, vegyszermentes szúnyogriasztó. Valóban működnek!

Mindig sokan szenvedünk a szúnyogoktól. A leghatékonyabb módszer ellenük természetesen a szúnyogirtás, de léteznek otthoni praktikák is, amelyekkel szintén sok kellemetlenségtől menthetjük meg magunkat.

Citromfű

Ha van virágos kertünk, akkor érdemes ott néhány citromfüvet nevelni. Ha nincs kertünk, akkor az ablakba egy kis cserépben is megfelelő lehet az alkalmazása. Ez a növény illatával elriasztja a szúnyogokat, ezért ideális és természetes szúnyogriasztó.

Kakassarkantyú

A kámfor illatú kakassarkantyú másik neve szúnyogriasztó növény. Az elnevezés természetesen nem véletlen, mivel az ablakpárkányon tartva távol tartja a szúnyogokat. A növény nyár közepétől ősz elejéig virágzik, így ideális megoldás a szúnyogszezon végére!

Citrom

A szúnyogok semmit sem szeretnek, ami citromos. Ezért ideális és természetes megoldás lehet, ha citromos illóolajat cseppentünk és párologtatunk a szobában. Létezik olyan muskátli is, aminek citromos illatú a levele, ez is jó megoldás lehet a szúnyogok ellen.

Illóolajok

Ha a párologtatóba cseppentünk néhány csepp citromos eukaliptusz olajat, az is kitűnő védekezés lehet a szúnyogok ellen. Ezen túl távol tartja a molylepkéket és más rovarokat is, nem utolsó sorban pedig nagyon kellemes illatot áraszt a szobában!

Ecet

Az ecet illatát sem szeretik a szúnyogok, ezért egy kis tálkába érdemes egy keveset önteni és azt kitenni az ablakba.

Az erős szag miatt inkább akkor csináljuk, amikor egy ideig nem tartózkodunk a szobában. Az ecet hígítva ráadásul a szúnyogcsípést is enyhíti.

Fokhagyma

A fokhagyma univerzális segítség az egész családnak. Bevehetjük kapszula formájában is, úgy a jellegzetes szag nem érződik, de ételbe keverve, hagyományos felhasználással is elűzi a szúnyogokat a közelünkből. Szabad levegőn tartózkodva az egyik legjobb módszer!

Vanília

Kellemes illatot és szúnyogmentes éjszakát biztosít a számunkra, ha beszerzünk egy kis vaníliakivonatot, vagy kikaparjuk a vanília rúd belsejét és azt egy kis vízzel elkeverve az ablakba, vagy akár az ágyunk mellé tesszük. Egész éjszakára távol tartja majd a szúnyogokat!

Sok lehetőség van arra, hogy természetes módon próbáljuk meg távol tartani a kellemetlen szúnyogokat. Nem kell azonnal vegyszereket használni a lakásban, mivel azok akár többet árthatnak, mint használnak. Ezért érdemes inkább körülnéznünk a természetben és a konyhánkban, hiszen így vegyszermentesen is ugyanazt az eredményt érhetjük el!

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!