Szerelem / Párkapcsolat

Szünetelteted a randizást? Több előnye van, mint gondolnád

Van az úgy, hogy egy sor félresikerült randevú után az ember lánya kicsit besokall és szünetelteti a randizást, ennek azonban több előnye van, mint gondolnád. Az alábbi tíz pont megmutatja, mik a jó oldalai a randi-böjtnek.

Van időd magadon dolgozni

Természetesen partner mellett is lehet emberileg fejlődni, de a legnagyobb pozitív változások többnyire akkor történnek, mikor az ember egyedül van és csak magára koncentrál. Ilyenkor több új dolgot próbálunk ki és az elmélyülésben sem zavar minket senki.

Tartalmasabb dolgokkal töltheted az időd 

Nem is veszed észre, hogy egy nap mennyi idő megy el a randi appokra és a sokszor teljesen értelmetlen csetelésre a jelöltekkel. Ezeket az észrevétlenül elvesztegetett órákat most mind értelmesebb dolgokra fordíthatod, például a családra, barátokra, vagy olyan tevékenységekre, amiket eddig halogattál.

Azt csinálhatsz, amit csak akarsz

A szingli lét mérhetetlen szabadsággal is jár. Nem kell senkivel egyeztetned, senkihez nem kell alkalmazkodnod, oda mész és azt csinálsz, amit akarsz: ez elég felszabadító érzés.

Szünetel a fárasztó „vadászat”

A folyamatos keresés, jobbra-húzogatás, csetelés és találkozgatás bizony fárasztó. Folyamatosan érdeklődőnek kell mutatkozni, csinosan kell felöltözni és – amennyiben részedről tárgytalan a dolog – tapintatosan kell közölni, hogy nem egymást keresitek. Ez stresszes és idegölő lehet, főleg annak, aki lelkiismeretes és a nem veszi lazán a dolgokat, de a randizás szüneteltetése ez alól is felmentést ad. 

Rendbe teheted az érzelmeidet

Egy úgynevezett „érzelmi nagytakarítás” mindenkinek jót tesz időnként. Ilyenkor helyére tehetjük magunkban azokat a dolgokat, amik a múltban történtek, de a mai napig motoszkálnak bennünk. Egy fájdalmas szakítást nem szívesen idéz fel az ember, de ilyenkor – mikor nincs újabb, folyamatos érzelmi inger – van idő erre. Bizonyos történéseket már objektívebben tudunk így megvizsgálni és rendbetenni, ami hasznos és szükséges érzelmi fejlődés.

Hannah Skelly/unsplash.com

Pénzt spórolhatsz

A klasszikus felállás az, hogy az első randin a férfi fizet, de az erősödő női emancipáció eredményeképpen egyre több nő ragaszkodik ahhoz, hogy a fogyasztását maga állja. Vagy például ha moziba mentek, a férfi veszi a jegyet, a nő a pattogatott kukoricát. Ha nálad is ez a szokás, a randikon megspórolt pénzt most magadra költheted.

Újra megfogalmazhatod, mit vársz a szerelemtől

Ha az ember futószalagon randizik, könnyen szem elől tévesztheti, mi is igazán fontos neki és mit vár új partnerétől. Az ember változik, már nem ugyanazok vagyunk, mint pár évvel ezelőtt, hiszen lehet, hogy bizonyos tulajdonságok, amiket eddig kerestünk valakiben, már nem olyan fontosak, vagy éppen fordítva: eddig nem érdekelt valami, de ma már elengedhetetlennek tartod jövőbeli potenciális partneredben. Időnként érdemes újrafogalmazni az igényeidet.

Feltöltheted a randi-akksidat

Előfordul, hogy az ember besokall. Ha már csak rutinszerűen, gépiesen húzogatod jobbra-balra a randiapp által feldobott arcokat, vagy ha úgy érzed, semmi kedved csetelni vagy érdemi beszélgetést folytatni az illetővel, az azt jelenti, ideje szünetet tartanod. Egy kis pihenő után újult energiával és lelkesedéssel vetheted bele magad a társkeresésbe.

Van időd egy új hobbira

Évek óta halogatod, hogy beiratkozz egy virágkötő, grafikus, agyagozó vagy tánctanfolyamra, de mindig volt valami kifogás? Itt az idő, hogy belevágj végre, ez a tökéletes alkalom.

Értékelheted a szingliséged

Szerelmesnek lenni csodálatos érzés és egy boldog, jól működő párkapcsolat nagy kincs, de nem kell mindenáron erőltetni és kergetni, ha nem most van itt az ideje. Ahhoz, hogy igazán értékelni tudjuk, kell olyan időszak is, mikor egyedül vagyunk, annak minden hátrányával és – előbb felsorolt – előnyével.