7 szokatlan tipp az erősebb immunrendszerért

7 szokatlan tipp az erősebb immunrendszerért

Címlap / Életmód / Egészség / 7 szokatlan tipp az erősebb immunrendszerért

A hűvös idő beköszöntével szinte menetrendszerűen megfázol? Egy köhögő kolléga láttán rögtön átfut az agyadon, hogy biztosan elkapod a kórt? Ne aggódj, tanácsaink megfogadásával felturbózhatod szervezeted védekezőképességét!

Le a stresszel!

A feszültséget nem lehet, és nem is kell teljes mértékben kizárni az életedből, hiszen bizonyos helyzetekben kifejezetten hasznos – egy kis egészséges versengés még senkinél sem okozott idegrendszeri vészreakciót.
Ám az orvosok szerint az, aki folyamatos stressz alatt áll, annak a teste rosszabbul válaszol a környezeti hatásokra, így a kórokozók támadására is. Próbáld ki a jógát, a meditációt vagy a relaxációt, ha veszélyben érzed magad!
Nyugtató praktikák a stresszesebb időkre!

Szexelj rendszeresen!

Az összebújás nemcsak lelkileg pörget fel, hanem a testednek is jót tesz.
Középkorú és idősebb párok esetében egyértelműen kimutatták, hogy akik hetente két-három alkalommal élnek házaséletet, jelentősen jobb egészségi állapotban vannak a szexet hanyagoló társaiknál.

Legyen kisállatod!

A kutyákat és a macskákat nem véletlenül tartják az ember legjobb barátainak. Válaszd ki a személyiségedhez leginkább passzoló kedvencet, szeretgesd és gondozd megfelelően – meglátod, a haszon eltörpül majd az anyagi, illetve időbeli befektetés mellett!
A bundás társak bizonyítottan csökkentik a vérnyomást és a koleszterinszintet, így a szervezeted jobban tud figyelni a kívülről jövő ingerekre.

Éljen a közösségi háló!

Ha olyan emberi kapcsolataid vannak, amelyek nemcsak a virtuális világban állják meg a helyüket, hanem személyes találkozások alkalmával is kitűnően elbeszélgettek, akkor 50%-kal jobbak az esélyeid a hosszú és egészséges életre.
Szervezz találkozókat, közös programokat, amelyen élvezhetitek egymás társaságát és jól kibeszélgethetitek magatokat!

Légy pozitív!

Ha te magad pozitív vagy, leleteid negatívak maradnak. Nem maszlag, hogy be tudod vonzani a jó energiákat és eltéríteni a rosszakat: tudományos tény, hogy az optimista emberek egészségesebbek, kiegyensúlyozottabbak és boldogabbak.
Mindennapi időtöltéseid közé csempéssz be valamit, amiért igazán lelkesedsz, és a nehézségekre ne úgy tekints, mint legyőzhetetlen akadályokra!

Nevess sokat!

Mindennap szükség volna néhány olyan percre, amikor hétrét görnyedve, a hasadat fogva kacagsz – lehetőleg úgy, hogy még a könnyeid is kicsorduljanak.
Egy nemzetközi kutatócsoport mérései alapján egy kiadós nevetés azonnali immunrendszer-aktivitást eredményez.

Egyél antioxidánsokat!

Ha mindig akad zöldség és gyümölcs a tányérodon, valószínűleg elegendő antioxidánst viszel be a szervezetedbe. Ezek az anyagok fölveszik a harcot a sejteket károsító szabadgyökökkel, így megvédenek a negatív környezeti hatásoktól. Sajnos azonban a magyar lakosság a szükséges mennyiség felét sem fogyasztja, így valószínűleg neked is szükséged van egy kis utánpótlásra. Minél színesebb a termés, annál több antioxidánst tartalmaz!Amennyiben mégis bekövetkezik a baj, tehát köhögsz, tüsszögsz, esetleg más kellemetlen tüneteket tapasztalsz, 3 napnyi otthoni kúra után fordulj orvoshoz, ha nincs javulás! Ne ess kétségbe, ha antibiotikumra van szükséged, hiszen ezek koránt sem ördögtől való készítmények: évente 2-3 kúra erejéig többnyire káros következmények nélkül szedhetőek. Orvosoddal az esetleges táplálék-kiegészítők – például multivitaminok – alkalmazását is megbeszélheted.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!