5 szokás a japán nőktől, amit a magyar nők is bátran eltanulhatnak

5 szokás a japán nőktől, amit a magyar nők is bátran eltanulhatnak

Címlap / Stílus / Arc / 5 szokás a japán nőktől, amit a magyar nők is bátran eltanulhatnak

1/5 Fényvédelem

A legtöbb ázsiai kultúrában a fehér bőrnek szinte kultusza van – ennek a gondolatnak az átvételét persze egyáltalán nem szorgalmazzuk, de az ebből (is) táplálkozó nagyon erős fényvédelmi gyakorlatot már annál inkább! A napsütés UV-sugarai ugyanis elősegítik a bőr idő előtti öregedését, pigmentációját, arról nem is beszélve, hogy a bőrrák kialakulásában is nagy szerepük van.

Míg a japán nők az erős napsütésben ki sem mozdulnak napernyő, minden porcikájukat fedő, könnyű ruha, napszemüveg és kalap nélkül, ha te nem is öltözöl be tetőtől talpig a nyár összes napján, a forróbb napokon semmiképpen se hagyd otthon a napszemüvegedet, szerezz be egy széles karimájú kalapot, és soha ne mozdulj ki fényvédő alkalmazása nélkül!

2/5 Bőrápolás

A bőr alapos megtisztítás és ápolása szintén fontos a japán nők szépségrutinjában, és ehhez nem csak a vicces arcmaszkokat használják – sőt, ez utóbbi nyilván újabb keletű hóbort.

A komenuka vagy rizskorpa áldásos hatása azonban évszázadok óta ismert a szigetországban: a természetes, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag anyagot bőrradírokban, pakolásokban, krémekben használják, hogy a bőrt egyenletesebbé, frissebbé, feszesebbé és tónusosabbá tegyék.

Méz és tej
istockphoto

A komenuka ma már itthon is beszerezhető, de könnyen el is készítheted magadnak: egy kis edényben forralj fel három nagy evőkanál rizst néhány percig, vagy amíg a víz enyhén zavarossá válik.

  1. Szűrd le a rizst, de ne öntsd ki a vizet, mert erre is szükség lesz.
  2. Adj egy evőkanál tejet a rizshez, és alaposan keverd össze, majd dolgozz hozzá egy evőkanál mézet is.
  3. A keveréknek elég ragacsosnak kell lennie, hogy az arcodon maradjon, amikor felkened.
  4. Vidd fel a rizsmaszkot a tiszta, száraz bőrre, és hagyd megszáradni.
  5. A félretett rizsvízzel mosd le az arcodat.

Ez nem csak segít a bőr hidratálásában, hanem javítja a vérkeringést is. A rizsvíz elősegítheti a sötét foltok vagy napkárosodások halványítását is.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást