Szögletes vagy lekerekített? Ilyen napszemüveg illik leginkább az arcformádhoz

Szögletes vagy lekerekített? Ilyen napszemüveg illik leginkább az arcformádhoz

Címlap / Stílus / Divat / Szögletes vagy lekerekített? Ilyen napszemüveg illik leginkább az arcformádhoz

Napszemüveg próbálásakor már bizonyára te is jártál úgy, hogy az a darab, ami első ránézésre megtetszett, egyáltalán nem állt jól rajtad. Mindez azért történt, mert különböző az arcformánk és ugyanaz a napszemüveg mindenkin máshogyan mutat. Ha kíváncsi vagy arra, neked mi áll a legjobban, olvasd el cikkünket és kiderül!

Kerek arc

A kerek arcforma főbb jellemzője, hogy az arccsontnál széles, a homloknál és az állcsontnál viszont keskenyebb, de összességében az arc hossza és szélessége nagyjából egyforma.

A hírességek közül ilyen arca van többek között Emma Stone-nak, Elizabeth Olsennek, Mila Kunisnak, Chrissy Teigennek, Kate Uptonnak, Ginnifer Goodwinnak és Selena Gomeznek is.

Vásárlásakor a legjobb, ha szögletes vagy négyszögletes napszemüveget választasz, lehetőleg minél vékonyabb kerettel rendelkezőt, hosszúkás formájút vagy pedig az úgynevezett „cat-eye” napszemüveget, amely kissé cicás hatást kelt.

Legyen szó akár sminkről, akár frizuráról, mindig olyat válassz, amely egy kicsit meghosszabbítja az arcodat.

Szögletes arc

A szögletes arcformát talán a legkönnyebb felismerni: ha széles állcsonttal rendelkezel, akkor bizony neked is ilyen van! Ennél a formánál nagyjából ugyanolyan széles a homlok, az arc- és az állcsont.

Az legismertebb szögletes arcú hírességek: Angelina Jolie, Keira Knightley, Rosario Dawson, Bella Heathcote, Olivia Wilde, Sandra Bullock és Lucy Liu.

Napszemüvegből ajánlott a kerek és az ovális formát választanod, de mindenképp legyen lekerekítve, ez ugyanis kissé lágyítja a szögletes vonásaidat.

Kipróbálhatod továbbá azokat is, amelyeken alul nincs keret, és jól mutat rajtad egy olyan darab is, amely szélesebb, mint az arccsontod.

Ovális arc

Az ovális arc kissé hosszúkás fejformát jelent, az arc oldala kissé ívelt, nincs benne éles szög, hasonlít a tojáshoz. Ez a leggyakoribb arcforma, és sokan ezt tartják ideálisnak.

A hírességek közül többek között Jennifer Lawrence-nek, Rihannának, Kim Kardashiannak, Beyoncénak, Sienna Millernek, Jessica Bielnek, Jessica Albának, Katy Perry-nek és Scarlett Johanssonnak van ovális arca.

Szerencsés vagy, ha neked is ilyen arcformád van, hiszen szinte bármely napszemüveg jól áll rajtad, érdemes kipróbálnod például a fiúsabb vagy a retrósabb fazonokat is, de nyugodtan variálhatod a különböző színeket, formákat.

Választhatsz továbbá olyan napszemüveget is, amelyek olyan hosszúak vagy akár hosszabbak, mint az arcod legszélesebb része, vagy pedig olyan nagyméretűt, amely eltakarja a szemöldöködet és az arccsontodat.

Szívformájú arc

Szívformájú arcod van, ha az arcod felső része (az arccsont és a homlok) széles, az arccsont viszonylag magas, az állad pedig hosszúkás, csúcsos.

Ilyen arcformája van a hírességek közül például Kerry Washingtonnak, Miranda Kerrnek, Kat Grahamnek, Alyson Hannigannek, Blake Lively-nak és Kourtney Kardashiannek.

Szívformájú arccal érdemes a felső részén szélesedő napszemüveget választanod, olyat, amelyik szélesebb, mint a homlokod.

Ügyelj arra, hogy a keret alsó része vastag legyen, ezzel lágyíthatod a hegyes állat, de választhatsz olyat is, amelynek nagyon vékony a szára, ez ugyanis szimmetrikusabbá teszi az arcodat.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást