Szívsaláta, szívből, szívesen

Szívsaláta, szívből, szívesen

Címlap / Életmód / Receptek / Szívsaláta, szívből, szívesen

Melyik saláta is illene jobban a Valentin-naphoz, mint a szívsaláta? Remekül illik szinte minden más zöldség féléhez. Kaliforniai paprikából pedig szívecskét is formázhatunk a saláta tetejére.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 szívsaláta
  • 4 koktélparadicsom
  • arasznyi kígyó uborka
  • 10 dkg feta sajt
  • 5 dkg madársaláta
  • ½ piros kaliforniai paprika
  • 10 dkg reszelt edami sajt
  • 2 dkg tökmag
  • 2 evőkanál tökmagolaj

Elkészítés:

A zöldségeket megmossuk, megszárítgatjuk. A szívsalátát leveleire szedjük és szépen a tányérokra halmozzuk. A koktélparadicsomot felnegyedeljük, és a salátára szórjuk. A kígyóuborkát hosszában kettévágjuk, majd felkarikázzuk. Az uborka karikákat és a madársalátát is a tányérokra tesszük.

A feta sajtot szépen a saláta tetejére morzsoljuk.

A piros kaliforniai paprikából szívecskéket formázunk a saláta tetejére. A paprika többi részét vékony csíkokra vágva rendezzük a tányérra.

A tökmagot száraz serpenyőben megpirítjuk, és a salátára szórjuk.

Az edami sajtot megreszeljük, majd ezt is a salátára szórjuk.

Egy kevés tökmagolaj a szívecskés salátára, és már tálalhatunk is.

Egy szelet teljes kiőrlésű pirítós, és meg is van a könnyű vacsora.

VIDEO Jobb ember vagy, mint hinnéd, ha ez az 5 dolog jellemző rád

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!