Melyik saláta is illene jobban a Valentin-naphoz, mint a szívsaláta? Remekül illik szinte minden más zöldség féléhez. Kaliforniai paprikából pedig szívecskét is formázhatunk a saláta tetejére.
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 szívsaláta
- 4 koktélparadicsom
- arasznyi kígyó uborka
- 10 dkg feta sajt
- 5 dkg madársaláta
- ½ piros kaliforniai paprika
- 10 dkg reszelt edami sajt
- 2 dkg tökmag
- 2 evőkanál tökmagolaj
Elkészítés:
A zöldségeket megmossuk, megszárítgatjuk. A szívsalátát leveleire szedjük és szépen a tányérokra halmozzuk. A koktélparadicsomot felnegyedeljük, és a salátára szórjuk. A kígyóuborkát hosszában kettévágjuk, majd felkarikázzuk. Az uborka karikákat és a madársalátát is a tányérokra tesszük.
A feta sajtot szépen a saláta tetejére morzsoljuk.
A piros kaliforniai paprikából szívecskéket formázunk a saláta tetejére. A paprika többi részét vékony csíkokra vágva rendezzük a tányérra.
A tökmagot száraz serpenyőben megpirítjuk, és a salátára szórjuk.
Az edami sajtot megreszeljük, majd ezt is a salátára szórjuk.
Egy kevés tökmagolaj a szívecskés salátára, és már tálalhatunk is.
Egy szelet teljes kiőrlésű pirítós, és meg is van a könnyű vacsora.