Szingli élet: 7 út a jó választás érdekében

Szingli élet: 7 út a jó választás érdekében

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Szingli élet: 7 út a jó választás érdekében

Folyamatos randevúid kudarcától már teljesen lehangoltnak érzed magad?

Úgy érzed, ez az egész egy ördögi kör, amiből sohasem találsz kiutat? Szeretnéd végre a megfelelő partnert bevonzani? Akkor olvass tovább!

Napjainkban egyre több ember él egyedül. Sokan tudatosan, míg mások kényszerből választják a szingli létformát. Egyben biztosak lehetünk. A hosszú távú, tartós egyedüli élet, nem egészséges. Komoly lelki bajok származhatnak belőle, amik aztán fokozódva, testi tünetekbe is megmutatkozhatnak. Sokan vallják, hogy igen is képesek teljesértékű életet élni egyedül.

Most, hogy a nők egyre ambiciózusabbak, karrier orientáltabbak, tény, hogy egyenrangúvá váltak a férfiakkal, így mindent meg tudnak teremteni önmaguk számára. Viszont szeretetet és törődést, semmilyen pénzzel nem lehet venni. És bevallják vagy sem, ezeknek az embereknek a legnagyobb része nagyon is magányos. Sokan talán a sorozatos kudarcok és negatív élmények hatására választják a szingli létformát, viszont feladni akkor sem szabad, keresni kell tovább a megfelelő partnereket!

Biztos te is tapasztaltad már, hogy folyamatosan vagy bizonyos periódusokban, nagyon hasonló, vagy kifejezetten egy típusba tartozó hímeket szemelsz ki magadnak. Aminek legtöbbször ugyanaz az átka, miszerint állandóan ugyanzok a hibák merülnek fel nála is, mint az előtte lévőknél. Ezen agyalhatunk aztán bőven, hogy vajon mi lehet az oka annak, hogy sorozatosan rosszul választunk?

Ahhoz, hogy ezt a továbbiakban el tudd kerülni, most adunk pár tippet!

Legyél válogatós!

Ne engedj a környezeted hatásának, amikor azt akarják belédsulykolni, hogy túl válogatós vagy, és inkább érd be kevesebbel! Igenis legyél válogatós! Az, aki nem válogat ugyanis, erősen megalkuvó hajlamú, az pedig hosszú távú dolgoknál nem fog semmi jóra vezetni! Ha elnyomod saját vágyaidat, akkor egyedül azt éred el vele, hogy magadat teszed tönkre, és még boldogtalanabbá! Persze nem szuperhősökről kell fantáziálni,de reális keretek között, legyél nyitott, érdeklődő, viszont őrizd meg az igényeidet és igenis nyugodtan szelektálj. Manapság amúgy is nagyon meg kell nézni kit választ az ember, mert rengeteg „fura” fickó szaladgál az utcákon!

Legyen saját életed!

Senki sem szereti a túlzottan akaszkodó és önállótlan embereket, akik kis időt sem képesek egymagukban eltölteni. A pasik szemében pedig különösen visszataszító az olyan nő, aki egész életfeladatának azt tekinti, hogy egyfajta szimbiózist alkot a párjával, és képtelen meglenni egyedül. Azért mert párkapcsolatban élsz, vagy szeretnél, még nem jelenti azt, hogy teljesen fel kell adnod önmagad. Ugyanúgy kell hogy törődj a barátaiddal és a családoddal.

Műveld folyamatosan azokat a dolgokat, amiket egyébként is szeretsz. Olvass könyveket, járj le az edzőterembe, tarts meg minden hobbit amit szerettél. Sokkal szimpatikusabb leszel a másik szemében, ha azt látja, hogy meg kell érted küzdenie, nem pedig csak odadobod magad a lábai elé úgy, hogy még a teljes addigi életedet is megszűntetted miatta!

Töröld ki a jól bevált útvonalaidat!

Sokan követik el azt a hibát, hogy nem érdekli őket hova szervezik a randijaikat. Sok ember, pusztán kényelmi szempontból hajlik arra, hogy a lehető legközelebb eső, már jól bejáratott és bevált helyekre szervezkedjen. Lássuk be, nem a legjobb megoldás. Elég kellemetlen lehet, főleg zártabb közösségek esetén, ha mondjuk minden héten más pasival látnak ugyanott.

Így könnyen elterjedhet, hogy valami pasifaló szörnyeteg vagy, aki gátlástalanul bekebelezi az éppen aktuális napra jutó hímét. Ha szeretnéd elkerülni a rosszalló pillantásokat, és a fölösleges pletykákat, akkor figyelj és törekedj arra, hogy lehetőleg minden új randit más helyre beszélj meg! Te is sokkal jobban fogod magad érezni, hisz az újdonság varázsa mindig jótékonyan hat.

Randizz teljesen ellentétes típussal!

Igen. Tudjuk, hogy ez egy elég ellentmondásos ötlet, de hidd el működhet! Sokunk ott követ el nagy hibát, hogy automatán ugyanazokat az elvárásokat alkalmazzuk minden egyes pasinál, ezért is kerülünk mindig zsákutcába. Tény, hogy nem könnyű megerőltetni magát az embernek arra, hogy feladja az eddigi ideál képét, meg a zsánereit, és egy teljesen ellentmondásos és másik végleteken lévő pasi mellett tegye le a voksát. Értendő ez külsőségekre és belső tulajdonságokra egyaránt. Mindannyiunkban él egy eszményi kép, a számunkra tökéletes emberről. Arról amire vágyunk. De sokszor be kell látni, hogy az álomvilág nem a valóság. Könnyen előfordulhat, hogy pont egy ellentétes pasi mellett fogod megtalálni a végső boldogságot! És ha mégis hinnél a mesékben: tudod, hogy ott is megtörtént, miszerint a békából lett királyfi! Ez bizony az életben is előfordulhat.

Törődj magaddal!

Nagyon fontos, hogy mielőtt nekiállsz a hódítási hadjáratnak, vásárolj be pár új cuccot! Ezek sokkal feldobják majd a kedvedet! Nem beszélve arról, hogy az önbizalmat is jelentősen ertősítik. Egy pár új cipő, vagy egy új rúzs. Nem az számít hogy mit veszel, hanem az, hogy te ettől sokkal jobban és kívánatosabban érezd magad! Fontos ugyanis, hogy semmilyen kudarc vagy csalódások után ne hagyd el magad! Törődj magaddal folyamatosan, és ápold magad még akkor is, ha régóta vagy már egyedül az élet felkavaró viharában. Hidd el, a sok befektetett energia, meghozza mindazt amit szeretnél! Az univerzum mindenért kárpótol, ha igazán vágysz rá!

Jutalmazd meg magad!

Amennyiben régebb óta folyamatosan randizol könnyen megeshet hogy beszippantott a randizás világa és már rutinszerűen találkozgatsz a pasikkal nem pedig azért, mert valóban érdekel az adott férfi. Ilyenkor nem árt egy kis pihenőt tartani. Neked is szükséged van néha egy kis egyedüllétre ahol nem kell örökösen stresszelni azon hogy ismét egy újabb kétes kimenetelű találka vár rád. Adj magadnak pár hetet vagy egy hónapot és kapcsolódj ki. Ha lehetőséged van rá, utazz el kicsit, akár egyedü, akár a barátnőkkel és töltődj fel hogy aztán újra gőzerővel folytathasd a pasizást!

Tudd hogy mit akarsz!

Soha ne téveszd szem elől, hogy miért is randizol, mi a célod vele? Csak kedvtelésből? Csupán játszadozni szeretnél, meg egy kis kalandot? Esetleg életre szóló tartós kapcsolatra vágysz? Mindig mérlegeld, és tedd fel magadnak ezeket a kérdéseket, mielőtt útra kélsz egy újabb találkozóra. Fontos, hogy már a legelején tisztázd ezt a parnereddel is, hogy ő mit vár az elkövetkező kapcsolatától, így elkerülhetővé válnak a sorozatos kudarcok és félreértések! Végül pedig ne felejtsd el, hogy mindig te vagy a legfontosabb, és az első! Mindig a te igényeid legyenek elől, utána következzenek csak a pasiéi. Soha ne engedd, hogy mások átvegyék a vezető szerepet a saját életedben!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást