Ha ezt a színt viseled, kevésbé leszel vonzó a másik nem szemében

Ha ezt a színt viseled, kevésbé leszel vonzó a másik nem szemében

Címlap / Stílus / Divat / Ha ezt a színt viseled, kevésbé leszel vonzó a másik nem szemében

A felmérést még a vouchercodespro.co.uk weboldal készítette el néhány éve, és közel 2500 férfit és nőt kérdeztek meg (fele-fele arányban) arról, hogy mely színek mutatnak jól másokon, és melyek nem.

A végeredményekből derült ki, hogy a citromsárga a legkevésbé népszerű szín: a nők 31%-a és a férfiak 39%-a úgy véli, ettől az árnyalattól a ruha viselője kevésbé lesz vonzó.

És ezt nem csak ez az egy kutatás támasztotta alá! Az Evolúciós Pszichológia című külföldi lapban is a sárga lett a színek vesztese, míg egy másik felmérés szerint a barna és a narancssárga követi szorosan a citromsárgát ezen a listán.

Noha általában az, hogy milyen színű ruhát visel valaki egy első randin, még nem feltétlenül dönti el az este végkifejletét, de az összképen ronthat, és ez negatív irányba mozdíthatja el a mérleget. Szakértők szerint érdemes lehet ilyenkor másik árnyalatot választani, az alábbiakban pedig eláruljuk, melyik színt mivel kötik össze az emberek!

Piros

Szakértők szerint ezt a színt érdemes inkább randira viselned, vagy olyan eseményre, amikor nagyon szeretnél lenyűgözni valakit.

Ez az árnyalat ugyanis a szenvedély és az erő jelképe, tükrözi a magabiztosságot, és azonnal felkelti mások figyelmét. Ha te amúgy is gyakran viselsz pirosat, az arra utal, hogy kíváncsi, vidám személyiség vagy, aki tudja, hogy mit akar az élettől.

South_agency/istockphoto.com

Barna

Ez a szín a megbízhatóság, stabilitás jelképe, ráadásul rögtön azt a benyomást kelti rólad, hogy bármiben számítani lehet rád, és nagyon intelligens vagy. Ugyanakkor azt is sugallhatja, hogy konzervatív természettel rendelkezel, és egy kicsit zárkózott vagy, így inkább a munkahelyeden érdemes ezt a színt viselni, és nem egy első randevún.

Rohappy/istockphoto.com

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást