Divat / Párkapcsolat / Stílus / Szerelem

Ha ezt a színt viseled, kevésbé leszel vonzó az ellenkező nem számára

Ha ezt a színt viseled, kevésbé leszel vonzó az ellenkező nem számára

A felmérést még a vouchercodespro.co.uk weboldal készítette el néhány éve, és közel 2500 férfit és nőt kérdeztek meg (fele-fele arányban) arról, hogy mely színek mutatnak jól másokon, és melyek nem.

A végeredményekből derült ki, hogy a citromsárga a legkevésbé népszerű szín: a nők 31%-a és a férfiak 39%-a úgy véli, ettől az árnyalattól a ruha viselője kevésbé lesz vonzó.

És ezt nem csak ez az egy kutatás támasztotta alá! Az Evolúciós Pszichológia című külföldi lapban is a sárga lett a színek vesztese, míg egy másik felmérés szerint a barna és a narancssárga követi szorosan a citromsárgát ezen a listán.

Noha általában az, hogy milyen színű ruhát visel valaki egy első randin, még nem feltétlenül dönti el az este végkifejletét, de az összképen ronthat, és ez negatív irányba mozdíthatja el a mérleget. Szakértők szerint érdemes lehet ilyenkor másik árnyalatot választani, az alábbiakban pedig eláruljuk, melyik színt mivel kötik össze az emberek!

Piros

Szakértők szerint ezt a színt érdemes viselned inkább randira, vagy olyan eseményre, amikor nagyon szeretnél lenyűgözni valakit. Ez az árnyalat ugyanis a szenvedély és az erő jelképe, tükrözi a magabiztosságot, és azonnal felkelti mások figyelmét. Ha te amúgy is gyakran viselsz pirosat, az arra utal, hogy kíváncsi, vidám személyiség vagy, aki tudja, hogy mit akar az élettől.

South_agency/istockphoto.com

Barna

Ez a szín a megbízhatóság, stabilitás jelképe, ráadásul rögtön azt a benyomást kelti rólad, hogy bármiben számítani lehet rád, és nagyon intelligens vagy. Ugyanakkor azt is sugallhatja, hogy konzervatív természettel rendelkezel, és egy kicsit zárkózott vagy, így inkább a munkahelyeden érdemes ezt a színt viselni, és nem egy első randevún.

Rohappy/istockphoto.com

Fekete

A fekete színt az emberek komolyan veszik, hiszen hatalmat, intelligenciát és erőt sugároz magából. Hiába sötét szín, valójában szinte bármikor, bárhová jó választás lehet, így egy randira is ideális. Pláne, hogy ezáltal a külsődről a személyiségedre irányíthatod a partnered figyelmét, hiszen a fekete árnyalat nem éppen az, ami vonzza magára a tekintetet.

istockphoto

Kék

Állásinterjúkra a legjobb választás egy kék színű ruha, hiszen megbízhatóságot és nyugalmat áraszt magából. Az emberek utóbbi miatt rögtön azt gondolják rólad, hogy még a krízishelyzeteket is jól tudod kezelni. Akik pedig a hétköznapok során is gyakran viselnek kéket, azokról úgy tartják, hogy kedves, ám kissé félénk személyiségek.

South_agency/istockphoto.com

A cikk a következő oldalon folytatódik. Kattints ide a lapozáshoz >>

1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást