Miért indít be valaki, akit valójában utálsz? 

Miért indít be valaki, akit valójában utálsz? 

Címlap / Szerelem / Szex / Miért indít be valaki, akit valójában utálsz? 

A J. J. Lehmiller a kutatásában több mint 4000 amerikai felnőttet kérdezett meg olyan intim témáról, mint amilyen a szexuális fantázia. Mit jut erről eszedbe? Általában a fantáziák kapcsán olyan vonzó személyekre, élethelyzetekre asszociálunk, amik után vágyakozunk. Egy kívánatos partner, aki elérhetetlennek tűnik, egy olyan szituáció, ami az aktuális élethelyzetünkben nem megvalósítható… 

Ezek vajon a tények?

A kutatás alapján kiderült, hogy az emberek kétharmada valóban eleget tesz ezeknek a felsorolt „sztereotípiáknak”, de a fennmaradó 31%-nak más mozgatja meg a fantáziáját. Ennyien voltak azok, akik olyanokról fantáziáltak, akiket a valóságban utálnak. 3% még azt is elismerte, hogy rendszeresen olyanokra gondol izgalmi helyzetben, akiket egyenesen gyűlöl. Tehát nem ritka az ilyen jellegű fantázia.

Kik fantáziálnak a leggyakrabban olyanokról, akiket utálnak?

A sort a homo- és a biszexuális emberek vezetik, ők 35%-ban szoktak erről fantáziálni. Őket követik a magukat transzneműnek vallók 31%-kal és ennyit értek el a heteroszexuális férfiak is. A heteroszexuális nők lettek a sereghajtók a maguk 18%-ával. 

Javier Contreras/unsplash.com

De miért fantáziálunk azokról, akiket gyűlölünk?

Lehmiller az eredmények után azt is ellenőrizte, hogyan kapcsolódnak ezek a fantáziák az adott élethelyzetekhez, és személyiségjegyekhez. Arra volt kíváncsi, milyen jellegűek ezek a fantáziák, azt próbálta megfejteni, mire vezethető vissza ez a különleges tendencia.

Kiderült, hogy a fantáziák a leggyakrabban a dominanciával és a szadizmussal kapcsolódtak össze.

Ez tehát azt jelenti, hogy azok, akik egy gyűlölt személyről fantáziálnak, jó eséllyel izgatónak találják azt az élethelyzetet, amiben uralkodhatnak, hatalmat gyakorolhatnak az illető felett. Könnyen lehet, hogy a való életben erre nincs módjuk, lehetőségük, mert pl. az adott személy főnöki beosztásban tetszeleg, vagy éppen nem is ismerik személyesen (mert pl. egy híresség). 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást