Otthon / Szórakozás

Ha szereted a cicákat, ezeket a macskás könyveket nem hagyhatod ki

Ha szereted a cicákat, ezeket a macskás könyveket nem hagyhatod ki

Minden cica külön egyéniség, külön akarat, sajátos kis lelkivilágú szőrpamacs. Ha szereted a macskákat, vagy még inkább megszállott cicaimádó vagy, pörgesd végig a a könyvajánlós csokrunkat – karácsonyi ajándéknak is szuper lehet bármelyik a cicamániás rokonoknak, barátnőknek!

Csodálatos elbeszélések macskákról

Macskabolondként, cicagazdiként látom és tapasztalom, hogy létezik a cica és ember közti különleges kapocs, valami misztikus kötelék. Ha átélted már ezt, azért, ha még nem, akkor azért olvasd el ezt a könyvet! Ebben a megdöbbentő történeteket tartalmazó kötetben olvashatsz gazdi és cicája közti nagyon szoros kötődésről, életmentő macskákról, hihetetlen körülményeket túlélő cicusokról.

A megható és igaz történetek rendkívüli cicákról szólnak, olyanokról, akik mindenáron haza akartak jutni egy rosszul sikerült kaland után, akik elképesztő lelki erővel küzdöttek az életükért extrém helyzetekben, és akik megérezték gazdijuk örömét, bánatát.

Macskafejjel

A cicák reakcióinak, kommunikációs formáinak, szokásainak mögé néz John Bradshaw, aki szenvedéllyel és szeretettel vizsgálja, figyeli a macskák viselkedését már sok évtizede. A házicicák vérmérsékletét, gyerekkori szocializációs közegét, ősöktől örökölt genetikai tulajdonságokat vizsgálva tesz megállapításokat.

Ha szeretnéd megismerni a cicád számodra furcsa szokásait, vadászösztönének megnyilvánulásai mögött rejtőző titkokat, tanulmányozd ezt a cuki ábrákkal teli könyvet!

Bradshaw biológusként, cicatartóként, állatbarátként ismeri a macskákhoz fűződő összes sztereotípiát, ezért azokat igyekszik vagy megcáfolni, vagy megmagyarázni, miért alakultak ki.

A borítón látható fekete macskusz átható pillantása arra ösztönöz, hogy lapozz bele a könyvbe!

Bob, az utcamacska – Hogyan talált rá a remény egy férfira és macskájára a nagyváros utcáin

Bobnak, az elképesztően hűséges vörös macskának saját Facebook-oldala van, mi több, könyv jelent meg róla, sőt, film is készült a gazdija és az ő életéről. Mert az ő találkozásuk nem mindennapi. A könyv szerzője, James Bowen csak tengődött, vergődött, nem találta a helyét, lelkileg és testileg is szét volt esve. Bob azonban kiválasztotta őt magának és nem tágított mellőle, hozzácsapódott csapzott bundájával.

Célokat, reményeket adott a lecsúszott férfinak, aki drogproblémákkal is küzdött. Mellette volt, amikor a legmélyebben volt és segített neki az újrakezdésben. A vörös kis utcacica így vált James társává. Olyannyira, hogy a cica nem mozdult el a gazdija mellől akkor sem, amikor a férfi az utcán zenélt. Igazi példaértékű történet lett az övék. Olvasás közben biztosan kicsordul majd a könnyed a meghatottságtól.

Oroszlán a kanapén – Hogyan hódították meg a macskák a világot?

A cukibbnál cukibb macskás videók ellepték a netet, a cicás kiegészítőkkel, lakásdekorokkal is tele vannak a boltok. A macskuszok mégis mikor és hogyan lettek az emberek lakótársai, hogyan háziasodtak, és hogyan váltak a kanapénk uralkodóivá?

A könyv annak jár utána, hogyan uralkodott el a macskamánia szinte az egész világon. Abigail Tucker jó humorú író, aki a nagy macskarejtély nyomába eredt.

Beszélgetett tenyésztőkkel, macskajogi aktivistákkal, őskori és modern cirmosok kutatóival is. Igazi celebcicákat is bemutat könnyed stílusban megírt könyvében.

Aranyos ajándék lehet ez a kötet azoknak, akik lelkét és otthonát meghódították a szőrös kis szeretetpamacsok.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást