3 szerencsét és 3 balszerencsét hozó szilveszteri étel

3 szerencsét és 3 balszerencsét hozó szilveszteri étel

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 3 szerencsét és 3 balszerencsét hozó szilveszteri étel

Rengeteg szokás, babona él a fejünkben, hogy mit szabad és mit nem ajánlatos Szilveszter éjjel enni ahhoz, hogy a következő év szerencsés legyen. Lássunk egy listát ezekből – szogorúan a teljesség igénye nélkül!

Lencse

A lencse Szilveszterkor kötelező mindenkinek, aki gazdag és szerencsés szeretne lenni az Újévben.
A szimbolika elég egyértelmű: a lencseszemek a pénzt jelképezik, vagyis minél többet eszünk éjfélkor, annál több pénz kerül hozzánk 2012-ben! Ha nem éjfélkor fogyasztanánk el, nem baj, akkor arra kell törekedni, hogy az év legelső étele ez legyen.

Malachús

Malachúst kifejezetten ajánlott újévkor fogyasztani, hiszen a néphit szerint a malac „kitúrja a szerencsét”, vagyis szerencsét hoz nekünk, így jól jár az, aki az állatot elfogyasztja.
Éppen ezért jellegzetes szilveszteri étel az egészben ropogósra sült malac, természetesen almával vagy citrommal, esetleg egy négylevelű lóherével a szájában.

Rétes

A rétes a hosszúra nyúló szerencse, boldogság szimbóluma, ezért mindenképpen érdemes enni belőle az év első napján.
A legjobb, ha kézzel nyújtott házi rétest választunk, ezzel megyünk a legbiztosabbra, ha a szerencsénket túl a gazdagságot és az életünk hosszát is meg szeretnénk nyújtani a jövő évre. 

Hal

Ha jót akarunk magunknak, halat ne fogyasszunk az év első napján. A hal ugyanis elúszilk a várva várt szerencsénkkel.
Emellett nyálkás, nehezen megfogható teststel rendelkezik, ezért azt jelképezi, hogy hiába próbáljuk majd elcsípni a szerencsénket, az sajnos minden alkalommal kicsúszik a kezünk közül.

Csirke

Általánosan elfogadott nézet, hogy az év első napján tilos csirkét vagy bármi más baromfit fogyasztani.
Ezek ugyanis szétkaparják a szerencsénket, mint ahogy egész napjukat azzal töltik, hogy a baromfiudvaron állnak és mindent szétszednek a körmeikkel.
A csirkehús nagyon egészséges, de ennek ellenére az év első napján inkább kerülendő.

Pulyka

A pulyka különösen veszélyes étel lehet az év első napjára. Mindenképpen próbáljuk meg elkerülni, ugyanis ugyanaz érvényes rá, mint a csirkére, vagyis hogy szétkaparja a szerencsénket, amire annyira számítunk a következő évben.
Emellett a pulyka ráadásul haragot, mérgelődést, összezördüléseket is hoz a családba, ha mégis az év első napján a húsát fogyasztjuk.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást