Szerelem vagy barátság? Ezek árulkodnak, ha valami mégsem az igazi

Szerelem vagy barátság? Ezek árulkodnak, ha valami mégsem az igazi

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Szerelem vagy barátság? Ezek árulkodnak, ha valami mégsem az igazi

Alapvetően boldog párkapcsolatban élsz, de vannak kétségeid azt illetően, hogy örökre együtt fogtok-e maradni? Akkor lehet, hogy te sem tudod eldönteni, valóban szerelmes vagy-e, esetleg csak együtt élsz valakivel, aki egy nagyon jó ember, de mégsem az igazi…

Időnként azt érzed, csak barátok vagytok

Néha elfog az az érzés, vagy időnként úgy gondolod, hogy ti sokkal inkább barátok, semmint szerelmespár vagytok.

Ez különösen akkor igaz, ha sorra veszed, milyen közös programokat csináltok, illetve hogyan élitek meg úgy általában a kapcsolatotokat. Pl., ha eltelik egy komplett nap, telis-tele romantikus programokkal, de eszetekbe se jut, hogy váltsatok egy csókot, vagy jól megölelgessétek a másikat, az mindenképpen gyanút kelt.

Míg egy átlagos hétköznapon lehet, hogy nincs erőtök, időtök romantikázni, mikor csak rólatok van szó, akkor muszáj pótolnotok a hiányt – feltéve persze, hogy nem csak barátok vagytok.

Ennél azonban rosszabb, ha semmi olyat nem csináltok, amitől a kapcsolatotok más lesz szimpla barátságnál. A haveroddal is összejöhetsz néha-néha megnézni egy filmet, vele is elmehetsz vásárolni, vagy éppen kirándulni…

Szóval, ha egyáltalán nem jellemző rátok, hogy szerelmespárként viselkedjetek, akkor valószínűleg nem is alkottok azt.

Nincs meg az a bizonyos szikra

Lehet, hogy még csak nem régen kezdtetek el járni, de az is lehet, hogy már évek óta együtt vagytok, a tényen nem változtat: ha nincs meg a szikra, nem vagytok szerelmesek.

Ettől még nagyon tisztelhetitek és szerethetitek egymást, de az igazság sajnos az, hogy a nagy Ő-vel sosem múlik el a szerelem. Átalakul kicsit, ez óhatatlan, de sosem változik meg annyira, hogy teljesen elmúljon a szenvedély, a vágy, az a bizonyos plusz.

Ennek intő jelei közé sorolható, ha soha, egy kicsit sem vagy féltékeny rá, ha nem érzel késztetést arra, hogy muszáj őt megölelned, megcsókolnod, vagy éppen most azonnal ágyba kell bújnod vele.

Amennyiben ezek ismeretlenek számodra, úgy sajnos esélyes, hogy sokkal inkább a barátság, semmint a szerelem felé húz a ti kapcsolatotok.

Nem tudsz a kapcsolatotokra koncentrálni

Amikor együtt töltitek az időt, ugyan általában jól érzed magadat, de folyton azon jár az eszed, hogy még mennyi mindent tudnál csinálni ehelyett.

Kicsit időhúzásnak érzed a közös mozizást, a vacsorázást, vagy bármilyen más programot, amit együtt csináltok.

Egyszerűen nem igazán tudod megélni a jelent, azt, hogy együtt lehettek. Mintha picit egy kötelesség lenne a randevúzás, valami, ami hozzátartozik a mindennapjaihoz, de egyébként meglennél nélküle is.

Éppen emiatt jár azon az eszed, hogy mással is tölthetnéd az időt, esetleg még az is eszedbe jut, hogy valami „hasznosabbra” fordíthatnád a felszabadult óráidat.

Ez a legkevésbé sem jó jel, hiszen ha szerelmes vagy, akkor minden teendőd közepette arra vágysz, mikor lehettek már végre együtt.

Megfordult már a fejedben a szakítás

Az az igazság, hogy egy jól működő kapcsolatban az ember mindenre gondol, csak a szakításra nem. Ha ez rád nem igaz, akkor van rá esély, hogy egyáltalán nem jó a kapcsolatotok, de szerelmes biztosan nem vagy.

Ez főleg akkor igaz, ha többször is elhatároztad magadat, hogy szakítani fogsz vele, ám mivel konkrét okot nem tudtál megfogalmazni, inkább elhessegetted az egészet. Azon agyaltál, hogy igazán rendes pasi, mindent megtesz érted, semmi rosszat nem tett, adnod kell neki még egy esélyt…

Erre az egészre rátesz egy lapáttal, ha rosszul érzed magadat akkor, amikor kedveskedik neked, szerelmet vall, meglep valamivel. Úgy érzed, nem tudsz ezeknek őszintén örülni, nem önt el tőlük a melegség, éppen ellenkezőleg: zavarba jössz és rossz embernek gondolod magadat.

Sajnos ezzel együtt biztos, hogy nem vagy belé szerelmes, és bár szeretnéd ennek az ellenkezőjét hinni, nem csak saját magadat csapod be, hanem őt is.

Nem találjátok a közös nevezőt

Valahogy nem olyan a kapcsolatotok, ahogy azt elképzelted, bár minden bizonnyal nehezen tudod megfogalmazni, mi is a problémád. Ha nem kifejezetten erős köztetek a barátság, amire pusztán nem épült szerelem, akkor azt tapasztalhatod, hogy nem pendültök egy húron: nem érted a humorát, ő sem érti a te vicceidet, esetleg más, komoly kérdésekben teljesen eltérő a véleményetek.

Természetesen nem kell mindenről ugyanúgy gondolkoznotok, de előfordul, hogy néhány kijelentése után komolyan úgy érzed magadat, mint akinek hideg vizet zúdítottak a nyakába.

Talán éppen ez az oka annak, hogy ha szóba kerül a közös jövő, megremeg a térded és görcsbe rándul a gyomrod, ugyanis el nem tudod képzelni, hogy vele éled le az életedet.

Nem azért, mert nem szereted, vagy mert nem jó ember, hanem mert egyszerűen nem vagy szerelmes – és ezt legbelül pontosan érzed is.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást