7 szépségtanács, amit érdemes megfogadni az új évben

7 szépségtanács, amit érdemes megfogadni az új évben

Címlap / Stílus / Test / 7 szépségtanács, amit érdemes megfogadni az új évben

Az új év mindig nagy fogadalmakkal kezdődik, és ha valamikor, akkor most van itt az ideje, hogy változtass néhány rossz szokásodon, esetleg felvegyél néhány jót. Adunk néhány tippet, a szépségápolás terén mit lesz érdemes változtatnod, illetve kipróbálnod, hogy ebben az esztendőben is mindig a legjobb formádat hozhasd.

Válogass!

Mindenkinek kallódik néhány nem használt szemfesték vagy jobb napokat látott rúzs a sminkes neszesszerében. Az új év kezdete remek alkalom arra, hogy kiboríts minden apróságot, és egyesével átválogasd a sminkjeidet.
Ha az, amit soha nem használtál, vagy már teljesen kiment a divatból, eltűnik a kistáskádból, minden sokkal átláthatóbb lesz, de a lejárt sminkeket is érdemes kidobni, még ha egyébként szeretted is őket. Nem csak a minőségükből veszítenek, egy idő után irritációt is okozhatnak.

Próbálj ki valami újat!

Mindenkinek van egy bevált alap sminkje, de néha érdemes valami újjal kísérletezni. Nem kell drasztikus változás, elég, ha kipróbálsz egy új manikűrt, esetleg barnára cseréled a megszokott fekete szemceruzát.
Egy kis változás is segíthet, hogy más arc nézzen vissza a tükörből, és meglep majd, hogy egy ilyen apróság mennyire inspirálhat az élet más területein is.

Irány a fodrász!

Ha szeretnél kipróbálni egy új frizurát, akkor itt az alkalom, de ha szereted a hosszú hajadat, akkor is keresd fel a fodrászodat.
Egy frissítő vágás csak jót tehet, és egy kényeztető pakolás is segíthet, hogy a fürtjeid kiheverjék a sapkás időszak megpróbáltatásait.

A szépség belülről fakad

Ha idén tényleg szeretnél tenni valamit azért, hogy a legjobb formádban legyél, és lelassítsd az öregedést, akkor ne csak kívülről ápold magad.
Kevesebb cukor, több friss zöldség és gyümölcs: ha minden nap elropogtatsz egy almát, az első lépésnek tökéletes lehet, de minél egészségesebben táplálkozol, annál többet teszel egészséged és szépséged megőrzése érdekében.

Smink nélkül is szép vagy!

Aki rendszeresen sminkel, annak furcsa lehet, hogy legalábbis alapozó nélkül társaságba menjen, pedig a gondosan ápolt, tiszta bőr így is szép!
Néha hagyd lélegezni a bőrödet, ha rendszeresen tisztítod, akkor hidratáló és fényvédő krémen nélkül másra nem is lesz szükséged egy-egy hétköznapon. Hagyd, hogy a természetes szépséged ragyogjon – a bőröd hálás lesz érte.

Tisztítsd meg az ecseteket!

Havonta sem árt elvégezni, de ha eddig nem tetted, most vedd elő az alapozó felvitelére használt szivacsot meg a sminkecseteket, és tisztítsd meg őket alaposan! Az ezekben ragadt smink, illetve az arcodról rájuk kerülő zsír ugyanis remek talaj a baktériumoknak, amelyek aztán a bőrödre visszakerülve pattanásokat okozhatnak.
A meleg vizes, vagy az alkoholos átmosás csodát tesz, utána hagyd őket egymástól elkülönítve, szellős helyen teljesen megszáradni.

Folyadékpótlás

A hűvösebb napokban talán nem kívánod annyira a folyadékot, de ez még nem jelenti, hogy nincs szükséged rá. Legyen mindig nálad egy ásványvizes flakon, így nem csak észben tarthatod, hogy innod is kell néha, de azt is látod, mennyi víz csúszott le aznap.
Ha másképp tényleg nem megy, az okostelefonodra tölthetsz is le olyan alkalmazást, ami számolja, hány pohár vizet ittál már aznap, és időnként figyelmeztet is, hogy ideje pótolni a folyadékot. Ez segíthet, amíg a kellő mennyiségű víz pótlása nem válik rutinná.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást