10 szenzációsan helytakarékos megoldás pici előszobába – kis hely, sok cucc

10 szenzációsan helytakarékos megoldás pici előszobába – kis hely, sok cucc

Címlap / Otthon / Dekor / 10 szenzációsan helytakarékos megoldás pici előszobába – kis hely, sok cucc

Laktam már olyan lakásban, ahol az előszobában volt a konyha, ez a budapesti ingatlanok esetében nem ritka megoldás, így tudom, hogy egy parányi belépő is mekkora kincs tud lenni. Pláne, ha okosan rendezed be, és a talpalatnyi helyen is minden elfér, aminek az előszobában el kell férnie. Mutatunk néhány ötletet, hogy okosabban tudd használni a helyet!

Több szinten

A fogas és a pad szinte minden előszobának kötelező eleme, és azt is tudjuk, hogy a pad alatti rész értékes tárolófelület lehet, de ha ide kerül még egy polc, akkor máris megdupláztad a felületet, ahová a cipőket, csizmákat pakolhatod!

 

Fogasok

Nagyon jó ötlet, hogy ebben az előszobában szemmagasságba tettek egy fehér táblát, amire a család a napirendjét, üzeneteit írhatja, így amint hazaérnek, vagy indulnak valahová, elég csak egy pillantást vetni a falra, hogy máris képben legyenek.

De ha azok a hátizsákok a földön hevernének, vagy akár csak szemmagasságban zsúfolódnának össze, máris nem lenne ilyen rendezett az összhatás.

Ezek az alacsonyabbra fúrt polcok egy több gyerekes családban szinte kötelező elemek!

 

Keskeny fiókok

Ezeket a keskeny cipősszekrényeket itthon is több nagy lakberendezési áruházban be lehet szerezni, és imádjuk őket, hiszen alig foglalnak helyet, mégis szinte mindent elnyernek, kedved szerint illesztheted őket egymáshoz, hogy passzoljanak a szoba formájához, és a tetejükre még dekoráció is kerülhet.

És persze nem mehetünk el szó nélkül a hatalmas tükör mellett, ami ha a tárolásban nem is játszik szerepet, határozottan nagyobbnak mutatja a kis teret.

 

Minden falat kihasználva

A fali polc és a fogas nyilván remek ötlet, ha kicsi az előszobád, de ha már úgyis a sarokba kerülnek, akkor miért állnának meg a két fal találkozásánál?

Ha a polc a másik falon is folytatódik, azzal kihasználhatsz egy olyan területet, ahová egyébként semmi más nem kerülne.

Lehet, hogy csak néhány centi, de plusz két kabátnak helyet jelent!

 

Mindent elnyelő bútorok

Ha éppen csak egy kis sámlinak van hely az előszobádban, akkor menj biztosra, és válassz egy több funkciós bútordarabot, ami kinyitható, így a belsejébe legalább a vendégpapucsokat, sálakat, kesztyűket elrejtheted.

 

Használj ki minden beugrót

Ebben a kis sarokban nem csak polcokat szereltek fel az egyébként kihasználatlanul maradó oldalsó falra, de néhány rattan kosarat is tettek ide, amik aztán tényleg mindent elnyelnek, és közben mégis rendezett hatást keltenek, ami mindig fontos, de egy pici tér esetében különösen az.

 

Eltérő magasságok

Ideális esetben egy előszobában van hely, ahová le tudsz ülni, és olyan is, ahová le tudod dobni a kulcsodat vagy más kezedben lévő dolgot, amikor bejössz.

Ezek azonban ergonómiailag nem feltétlenül ugyanabba a magasságba esnek, de ha egy vékony, magas szekrény és egy karcsú kisszéket választasz, akkor ezek jól megférnek egymás mellett, pontosabban egymás alatt-fölött.

 

Használj minden függőleges felületet!

Fiókok, polcok, egy nagy naptár és alatta még fogasok is.

Amikor már azt gondolnád, hogy ebben az előtérben minden helyet kihasználtak, észreveszed, hogy a bevásárlókosarat az ajtóra akasztották – elvégre miért maradna parlagon ez a remek tárolási lehetőség?

 

Ablakok és polcok

Ha abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy magad tervezheted meg az előszobádat, érdemes lehet elgondolkodni azon, hogy néhány hatalmas ablakkal megnyitod a teret.

Ha az ablakok köré beépített szekrényt és polcokat tervezel, akkor ezzel még a tárolási lehetőségekről sem kell lemondanod.

 

Takard el!

Egy méretre gyártott bútor nem csak sok mindent elnyel, de el is takarja őket, így egy kis előszobában érdemes lehet teret áldozni neki, mert sokkal rendezettebb lesz a végeredmény.

A pad alá tolt kosarak pedig szintén megannyi mütyürt el tudnak nyelni, és bármelyik nagyobb áruházban beszerezheted őket, hogy aztán egy mozdulattal trendibbé és jobban funkcionálóvá tedd velük az előszobádat.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást