Otthon / Szórakozás

Szent Iván éji álmok jelentése

Szent Iván éji álmok jelentése

Június 23-ról 24-re virradó éjszakán, vagyis Szent Iván éj alatt érdemes alaposabban odafigyelnünk, hogy mit is álmodunk éjszaka. Mivel ez az ünnep az örömtüzek gyújtásának ideje volt régen, ezért a Szent Iván éji álmok gyakran a tűzzel kapcsolódnak össze.

Tűzgyújtás

Ha álmunkban azt látjuk, ahogy a szabad ég alatt tüzet gyújtunk, akkor új szerelem ébredése van számunkra kilátásban.
Ha azonban kandallóban, vagy akár tűzhelybe gyújtjuk meg a tüzet, az arra utal, hogy a családi tűzhely lesz a fontos számunkra, mivel nemsokára családot alapítunk.

Tűzbe dobott tárgyak

Ha álmunkban bármilyen tárgyat (például fényképeket) a tűzbe dobunk, vagy erre készülünk, az leginkább arra utal, hogy szeretnénk megszabadulni valamitől.
Ez a valami leggyakrabban egy fájó emlék, egy fel nem dolgozott régi esemény, ami máig beárnyékolja a mindennapi életünket. Ösztöneink ilyenkor azt súgják, hogy szabaduljunk meg ezektől.

Nagy lángok

A lángok az álmokban általában szenvedélyeket, erős érzelmeket mutatnak, amelyek vagy már bennünk vannak, vagy a közeljövőben számíthatunk rájuk.
A hirtelen erősödő és látványosan égő tűz azonban azt is jelenti, hogy hirtelen váratlan öröm ér bennünket, ami nagy boldogságot hoz majd az életünkbe.

Füst

Ha álmunkban inkább csak nagy füstöt látunk, és inkább csak sejtjük, hogy a füst mögött tűz is van, akkor az sokszor arra utal, hogy próbáljuk elrejteni a vágyaikat, de erőfeszítéseink nem járnak igazi sikerrel.
A füst ugyan eltakarja a szenvedélyes lángokat, de ugyanúgy jelzi a meglétüket, mint maga a tűz.

Lángoló bokor

Ha álmunkban úton vagyunk valahova és utunk során találkozunk egy lángoló fával vagy bokorral, az nagyon jó jel lehet.
Valószínűleg még nem is sejtjük, hogy mire lesz szükségünk a jövőben, mégis akár kérés nélkül is olyan jó tanácsot kaphatunk valakitől, amelyre nagy szükségünk lehet a utunk során.  

Lángoló szoknya

A fellobbanó és nagy hatásfokkal égő szenvedély legegyértelműbb jelképe az, ha álmunkban egy ruhadarabunk lángra kap.
Ez az olthatatlan szerelmet szimbolizálja, amely ellen, ha akarunk sem léphetünk fel hatásosan. A lángoló ruhadarabok egyszerre jelenítik meg az ösztönöket, a testi vágyat és a hirtelen jött fellángolást.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást