Hozzávalók a tésztához:
375 g finomliszt
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
7 g élesztő
2 evőkanál olívaolaj
1 csésze víz (kb. 225 ml, 45°C-os)
Hozzávalók a feltéthez:
400 g aprított sütőtök
1 közepes méretű, vékonyra szeletelt, ételízesítővel megszórt hagyma
olíva olaj
150 g paradicsomszósz
6 szelet bacon
80 g cheddar (vagy bármilyen más) sajt
12 szem olívabogyó
A tészta elkészítése:
Keverd össze a lisztet, a sót, a cukrot és az élesztőt egy nagy edényben! Add hozzá az olajat és a vizet, gyúrd össze homogén masszává, majd hagyd kelni meleg, nem huzatos helyen legalább 1 órán át.
A feltét elkészítése:
1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Keverd össze a sütőtököt és a hagymát egy közepes méretű edényben. Permetezd olíva olajjal, majd süsd 20 percig, amíg meg nem puhul a tök. Növeld a hőfokot 220°C-ra!
2. A tésztából formált pizzalapon oszlasd el a paradicsomszószt, majd tett rá a sütőtököt, a hagymát és a bacont. Szórd meg sajttal és olívabogyóval! 20 perc alatt sül majd készre. A bacont fűszeresen sütött csirkemell darabokkal is helyettesítheted.