Hozzávalók a fánkhoz:
2 bögre finomliszt
½ bögre barnacukor
másfél teáskanál sütőpor
másfél teáskanál sütőtök vagy mézeskalács fűszerkeverék
½ teáskanál só
¼ teáskanál szódabikarbóna
½ bögre aprított sütőtök
2 tojás
¼ bögre tej
¼ bögre olvasztott vaj vagy margarin
Hozzávalók a bevonathoz:
1 bögre porcukor
¼ teáskanál vanília kivonat vagy néhány csepp aroma
4-5 teáskanál tej
A fánk elkészítése:
Egy közepes méretű edényben keverd össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a fűszerkeveréket, a sót és a szódabikarbónát! Add hozzá a sütőtököt, a tojást, a tehet, a vajat vagy a margarint, és robotgéppel keverd homogénre a masszát! Kanalazd egy 2 cm-es lyukkal ellátott zacskóba, és formázz vele karika alakokat a kivajazott tepsiben! Előmelegített sütőben, 190 fokon, 10-12 percig hagyd sülni, míg aranybarna nem lesz.
A bevonat elkészítése:
Egy kis edényben keverd össze a porcukrot és a vaníliát, s adj hozzá annyi tejet, hogy sűrű massza legyen. A félig kihűlt fánkokat simítsd vele végig ecset vagy kanál segítségével!