Sütőtökös fánk

Sütőtökös fánk

Címlap / Életmód / Receptek / Sütőtökös fánk

Merőben új ízt kölcsönözhetsz a bevált desszertnek, ha a szokásos töltelék helyett sütőtökkel édesíted meg.  

Hozzávalók a fánkhoz:

2 bögre finomliszt

½ bögre barnacukor

másfél teáskanál sütőpor

másfél teáskanál sütőtök vagy mézeskalács fűszerkeverék

½ teáskanál só

¼ teáskanál szódabikarbóna

½ bögre aprított sütőtök

2 tojás

¼ bögre tej

¼ bögre olvasztott vaj vagy margarin

Hozzávalók a bevonathoz:

1 bögre porcukor

¼ teáskanál vanília kivonat vagy néhány csepp aroma

4-5 teáskanál tej

A fánk elkészítése:

Egy közepes méretű edényben keverd össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a fűszerkeveréket, a sót és a szódabikarbónát! Add hozzá a sütőtököt, a tojást, a tehet, a vajat vagy a margarint, és robotgéppel keverd homogénre a masszát! Kanalazd egy 2 cm-es lyukkal ellátott zacskóba, és formázz vele karika alakokat a kivajazott tepsiben! Előmelegített sütőben, 190 fokon, 10-12 percig hagyd sülni, míg aranybarna nem lesz.

A bevonat elkészítése:

Egy kis edényben keverd össze a porcukrot és a vaníliát, s adj hozzá annyi tejet, hogy sűrű massza legyen. A félig kihűlt fánkokat simítsd vele végig ecset vagy kanál segítségével!

VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!