Egy klasszikus recept, amiből a legfinomabb fánkok készülnek!
Hozzávalók a fánkhoz: 50 g cukor, 190 ml langyos víz, 16 g élesztő, 3 tojás, 500 g liszt, 1 evőkanál rum, 1 teáskanál citromlé, 8 g só, 100 g puha vaj, 2 liter olaj a sütéshez.
Hozzávalók a krémhez: 80g vaníliás cukor, 40 g kukorica keményítő, 4 tojás, 500 ml tej, 50 g vaj.
A fánk elkészítése: A cukrot és az élesztőt a vízhez, és tedd félre 10 percre, közben egy tálba üsd bele a tojásokat és add hozzá a vajat, majd keverd simára. Add hozzá a citromlevet, a rumot, a sót és a lisztet is, végül pedig az élesztős vizet, majd keverd össze úgy, hogy egynemű tésztát kapj. Fedd le a tésztát, fél óra múlva dagaszd át és szaggas belőle nagyobb köröket. Ezeket ismét hagyd kelni fél órán át, majd süsd ki bő olajban úgy, hogy mindkét fele aranybarna legyen.
A krém elkészítése: Tedd fel a tejet egy lábasban a tűzre, keverd el benne a cukrot és ha forr, add hozzá a tojásokat. Keverd simára, majd add hozzá a kukoricakeményítőt, és sűrítsd be vele a krémet. Hagyd kihűlni, és ezután tedd bele a vajat, és verd fel habverővel. A fánkokba fecskendő segítségével töltheted bele a krémet.