A brownie, a világ egyik legegyszerűbb, és alighanem legcsokisabb csokis sütije mindenkinek belopja magát a szívébe, aki egyszer is megkóstolta.
Ez a sütőtökös változat olyan lesz, mintha egy romantikus hétvégével csempésznél újra szenvedélyt egy régi szerelembe: az izgalmas ízkombináció hatására újra beleszerethetsz a gyorsan készülő finomságba, és a bűntudatodat is enyhítheted egy kicsit – hiszen ezúttal nem csak színtiszta csokoládét, hanem egy kis zöldséget is eszel.
Abból kiindulva, hogy a kakaóbab is lényegében zöldség, ezt a sütit egy nagyon finom salátának is felfoghatod.
Hozzávalók a sütőtökös keverékhez:
25 gramm vaj, 75 gramm krémsajt, 100 gramm cukor, 1 tojás, 100 ml sütőtök püré, 1 teáskanál vanília kivonat, fél teáskanál gyömbér, 75 gramm liszt.
Hozzávalók a csokis keverékhez:
200 gramm vaj, 200 gramm összetört étcsoki, 3 nagy tojás, 300 gramm cukor, 2 teáskanál vanília kivonat, 125 gramm liszt, egy csipet só, 100 gramm durvára tört pekándió vagy dió.
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A sütőtökös keverékhez dolgozz össze minden hozzávalót, amíg egynemű, lágy masszát nem kapsz.
A csokis masszához vízgőz fölött olvaszd össze a csokit a vajjal, egy másik tálban pedig a tojásokat a cukorral és a vanília kivonattal. Ha a csoki egy picit hűlt, add hozzá a tojáshoz, végül dolgozd a krémbe a lisztet, a diót és a sót is.
Egy nagyjából 20×30 centis tepsit vajazz és lisztezz ki, majd csorgasd bele a csokis masszát. Egy kanál segítségével dobáld bele a sütőtökös krémet a csokis masszába, egy kés lapjával pedig óvatosan húzd bele a sütőtököt a krémbe, hogy szép, cirádás felületet kapj.
Süsd a süteményt körülbelül 25 percig, majd hagyd a sütőben hűlni még 45 percig, mielőtt felszeleteled.