Sütőben sült ízes spenót és articsóka

Sütőben sült ízes spenót és articsóka

Címlap / Életmód / Receptek / Sütőben sült ízes spenót és articsóka

Nem is olyan nehéz az egészségeset és finomat összevonni. Íme egy igazi tavaszi kenyérre kenhető finomság!

Hozzávalók

– a teáskanál olívaolaj
– 5 gerezd fokhagyma, paszírozva
– 30 dkg vágott spenót, párolva és leszűrve
– 4 nagy evőkanál tejföl
– 10 dkg krémsajt (zsírszegény)
– 40 dkg articsóka , párolt, apróra vágott
– 2 db. kaliforniai paprika, apróra vágott
– 1 teáskanál citromlé
– 10 dkg mozzarella sajt reszelve
– kevés parmezán sajt ízlés szerint
– pirított kenyér

Elkészítése

1. A sütőt melegítsd 175 C-ra.

2. Egy nagy serpenyőben forrósítsd fel az olíva olajat és 1 percig pirítsd a fokhagymát benne. Vedd közepesre a hőfokot, add hozzá a spenótot, kanalzd bele a tejfölt, közben kapavrgatsd folyamatosan. Keverd hozzá a krémsajtot is.

3. Add hozzá az articsókát, kaliforniai paprikát, citromlevet, majd keverd míg összeérnek az ízek. Keverd hozzá a mozzarellát és parmezánt. Főzd kb. 15 percig.

4. Tedd a keveréket egy kerek sütőtálba és szórd meg mozzarellával. Süsd 30 percig, amíg a sajt megolvad és elkezd felforrni. Melegen tálald.

5. Élvezd a bomba jó ízeket pirítóssal.

Jó étvágyat kívánunk!

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!