5+1 vissza a suliba DIY-ötlet, amit nem szabad kihagyni

5+1 vissza a suliba DIY-ötlet, amit nem szabad kihagyni

Címlap / Otthon / 5+1 vissza a suliba DIY-ötlet, amit nem szabad kihagyni

Hamarosan kezdődik az iskola, ezért biztos, hogy most mindenki igyekszik beszerezni a tanszereket és mindent, ami majd szeptembertől kelleni fog. Ha viszont nem csak a boltokban keresgélnél, hanem inkább a gyerekekkel töltenél egy kis kreatív időt, akkor érdemes a DIY-ötletek között keresgélni.

Ezeket közösen is megcsinálhatjátok, de a nagyobb gyerekeknek egyedül is menni fog az elkészítésük. Íme 6 szuper vissza a suliba DIY-ötlet, amit nem szabad kihagyni!

Almás ceruzatartó befőttes üvegből

Elképesztően aranyos és nagyon egyszerű megcsinálni. Az üveg belsejét fesd le több rétegben piros akrilfestékkel. A szája köré tekerj nyerskötözőt, amire előbb fűzz fel néhány zöld papírból kivágott levelet. Ha megszáradt a festék, már el is készült az íróasztal éke.

 

Színátmenetes naptár

Ez remekül mutat az íróasztal környékén és még hasznos is. Az edzések, dolgozatok, táborok, szülői értekezletek időpontját is ráírhatjátok, így biztos, hogy semmi nem fog elfelejtődni. Az elkészítéshez fehér vastagabb, de nem fényes felületű kartonlapra, festékekre és egy tetszőleges színű alkoholos filcre lesz szükség. A kartont fessétek le színátmenetesre (vízfestékkel a legkönnyebb, a többi festéket higítsátok fel). Ha megszáradt, a filccel írjátok rá a papírra a hónap napjait.

 

Aranyos könyvjelzők

Ezeket a pomponos könyvjelzőket minden lány imádni fogja, ráadásul sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint hinnéd. Tetszőleges színű fonalat tekerj egy darab karton, vagy 3 ujjad köré, amíg jó duci csomagot nem kapsz. Ha kész vagy, húzd le a kezedről és középen kösd össze. A kötözésnél figyelj arra, hogy a fonal egyik vége hosszabb legyen – ez megy majd a könyvbe. Ezt követően vágd szét a fonalköteget a szélén, majd az ollóval alakíts ki szívformát a pomponnak.

 

Időkapszula

Ez jó szórakozást kínál majd a gyerekeknek suli után és a tanév végén is. Keress egy befőttes üveget és írd rá, hogy iskolai időkapszula. Készíts hozzá papírcsíkokat, erre a gyerekek ráírhatják a legjobb iskolás emlékeiket. A tanév végén pedig újra felidézhetik ezeket, ha kibontják és végigolvassák őket.

 

Gyümölcsös tolltartók

Egy kis maradék anyagból könnyen varrhatsz tolltartót, még varrógép nélkül is. Vágj ki egy tetszőleges méretű téglalapot, hagyj a szélekre fél centit, majd 3 oldalát varrd össze. A szabadon hagyott részhez pedig ragaszd oda vagy öltsd oda a cipzárt. A tolltartót nyomdával és textil-, vagy akrilfestékkel tovább dekorálhatod.

 

Szivárványos iratrendszerező

Az asztali iratrendszerező elkészítése kicsit bonyolultabb, de gyönyörű lesz a végeredmény. Szükséged lesz 5 darab kör alakú falapra, egy parafa alapra, erős ragasztóra, akrilfestékre és egy fűrészre is. A falapokat vágd félbe, majd fesd le őket a szivárvány színeire. Közben a parafa alapot is fesd le fehérre. Ha minden megszáradt akkor a legkisebbtől a legnagyobbig haladva ragaszd a félköröket az alaphoz, egymástól egyenlő távolságra. Várj, amíg megszárad a ragasztó és már kész is az iratrendszerező.

 

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!