10 stílusos ötlet, ami új szintre emel egy szürke falú nappalit

10 stílusos ötlet, ami új szintre emel egy szürke falú nappalit

Címlap / Otthon / Dekor / 10 stílusos ötlet, ami új szintre emel egy szürke falú nappalit

Valljuk be, a szürke nem a legelső szín, ami eszünkbe jut, ha a nappali falára gondolunk, kivéve talán akkor, ha rajongunk a skandináv lakberendezési stílusért. Pedig ez az árnyalat rendkívül sokoldalú, hiszen lehet semleges, karakteres, illetve hűvös és meleg tónusú is. Ha még mindig nem vagy biztos a dolgodban és nem mered bevállalni a szürke falakat, az alábbi szép nappalik biztosan meggyőznek. Íme tíz stílusos ötlet, ami minden szürke nappalit új szintre emel.

Világpolgár hangulatban

Ez a nappali karakteres és egyedi, melyet a „global”, azaz a világpolgár stílusnak köszönhet.

Ha szeretsz utazni és a kalandjaidról emléktárgyakat hozni, ez a stílus megengedi, hogy méltó módon tedd közszemlére a kincseidet.

A szürke fal semleges hátteret biztosít a stílusok keveredésének és szépen megfér együtt a Kilim kanapé, a mintás párnák és a bohókás hangulat.

 

Összeillő képekkel díszítve

Egy sötétebb árnyalatú szürke fal tökéletes hátteret ad minden képnek, mert mélységet biztosít, de mégsem tolakodó a tónus.

A szürke fal és a szürke kanapé hűvösségét szépen ellensúlyozzák a barna párnák és a képek fa kerete.

 

Friss zöldek

A növények minden teret életre keltenek és behozzák a természetet az enteriőrbe.

Egy markáns szürke falat szépen „megszelídítenek” a cserepesek és a helyiség hangulatát is élettelivé varázsolják.

 

Mély tónusú kontrasztok

Nem kell lemondanunk a merész, sötét tónusokról a szürke fal előtt, sőt, kifejezetten izgalmassá teszi a helyiséget, ha egy feltűnő, sötétkék vagy olajzöld bútorral tesszük érdekesebbé az enteriőrt.

 

Nagy, kerek tükrök

A homogén fal egyhangúságát gyönyörűen törik meg a tükrök, melyek mintha ablakok lennének, melyek visszaverik a fényt, ezáltal kivilágosítva és feldobva a szürke relatív egyhangúságát.

A kerek tükör minden stílusba remekül illik, mert elegáns és a teret is szépen tágítja.

 

Izgalmas textúra a falon

Nálunk még nem túl elterjedt, pedig egyszerű és nagyszerű ötlet a fal „keretekkel” való ékesítése.

A technika szimpla, hiszen csak pár méretre vágott lécet kell a falra rögzíteni, majd lefesteni a fallal megegyező színre, a hatás mégis lehengerlő.

Ez a díszítés igazi klasszikus, elegáns hangulatot kelt a nappaliban.

 

Remek háttér egy bőrkanapénak

Egy stílusos bőrkanapé minden nappali méltán elegáns fókuszpontja, de a legszebben talán egy karakteres, szürke fal előtt mutat.

A fal hűvös színe és a bőr meleg hangulata remekül rímel egymásra, a helység pedig erőlködés nélkül lesz maszkulin és sikkes egyszerre.

 

Szafari hangulat

A szafariról mindenkinek a meleg Afrika jut eszébe, amit elegánsan „hűt le” a szürke háttér anélkül, hogy elvenne hangulatából.

A merész állatmintás szőnyegek és bútorok remekül mutatnak egy szürke térben, az összhatást pedig a növények zöldje teszi teljessé.

 

Elegáns polcokkal díszítve

Egy mennyezetig érő polc elegáns fókuszpontja bármely szobának, a nappalit pedig egyből nagypolgárivá és sikkessé varázsolja.

Nemcsak a könyveinket, kedvenc dekortárgyainkat is ízlésesen helyezhetjük el egy könyvespolcon, mely szinte beleolvad a falba, amennyiben ugyanabban a színben pompázik, ez esetben szép középszürkében.

 

Színfoltok és markáns anyagok

A szürke nyugodt hegemóniáját leghatásosabban élénk színfoltokkal törhetjük meg.

Ez lehet pár vibráló árnyalatú díszpárna, vagy dísz a falon, esetleg egy mély tónusokban pompázó kép.

Izgalmassá teszi a teret a különböző anyagok és textúrák keveredése, mint itt a lámpa hideg fémje, a szék meleg fája vagy az asztal üvege, melynek ridegségét kellemesen ellensúlyozzák a puha textilek.

 

.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást