5+1 stílusos megoldás, ha a nappaliból kell leválasztanod a hálószobádat

5+1 stílusos megoldás, ha a nappaliból kell leválasztanod a hálószobádat

Címlap / Otthon / Dekor / 5+1 stílusos megoldás, ha a nappaliból kell leválasztanod a hálószobádat

A hálószoba egy nagyon intim helyiség, érthető, ha nem szeretnéd, hogy mindenki lássa, hol alszol, aki bejön a lakásodba, illetve itt egy kis elzárkózásra, magányra vágysz. Sajnos azonban nem lehet minden esetben megoldani, hogy az ágyad egy külön szobába kerülhessen, ám szerencsére a meghitt kuckóérzésről ilyenkor sem kell lemondanod.

Gyönyörű paravánok

A paraván az egyik legegyszerűbb és legkézekfekvőbb módja az életterek szeparálásának, ráadásul a mobil darabok könnyen mozgathatóak is, így például egy nagyobb munka vagy takarítás során könnyen félre is teheted őket. Egy szépen megmunkált, fából kialakított térelválasztó intimitást teremt, miközben átengedi a fényt és mivel nem teli falról van szó, így a szoba térérzetét is kevésbé csökkenti, egyik térfél sem kelt zárt, nyomasztó hatást.

 

 

 

 

Könnyű függönyök

A függönyök nagy előnye, hogy könnyen mozgathatóak és szinte bárhol elvezethetőek, így te döntöd el, hogy mikor mennyit engedsz láttatni a hálórészből. Ha vékonyabb, áttetsző függönyt szerelsz fel, azzal kevésbé töröd meg a teret, tágasabb lesz az összhatás és a fény is bejut mindenhová, egy nehezebb esésű, vastagabb függöny viszont akár teljes egészében is elrejti a fekhelyedet a kíváncsi szemek elől.

 

 

Extra tárolóhely

Leválaszthatod a hálószobádat, és még extra tárolóhelyed is lesz? Ki mondana nemet egy ilyen lehetőségre? A szoba funkcióit elválasztó polcok zártsága attól függ, mivel töltöd meg őket, de mindenképpen intimebb hangulatot teremtenek, elválasztják a helyiség funkcióit és még a kedvenc holmijaidnak is lesz itt helye. Arra ügyelj, hogy stabil polcokat válassz, és ha kell, ezeket akár rögzítsd is a mennyezetbe vagy a padlóhoz, hiszen egyik oldalukon sincsen fal, így mindkét irányba eldőlhetnek. Az elővigyázatosság különösen fontos, ha kisgyerek vagy házi kedvenc van az otthonodban!

 

 

 

Fal helyett

Ha ténylegesen külön szoba érzését szeretnéd megalkotni, akkor egy gipszkartonból épített fél fal vagy egy üveges fal segíthet létrehozni egy ilyen teret. Ez a megoldás talán a legköltségesebb, de a legelzártabb érzést is ez adja.

 

 

Térbeli terjeszkedés

Ha a belmagasság ezt lehetővé teszi, alakíthatsz ki galériát is, amin az ágyad helyet kap. Hogy ilyenkor maga a galéria nyitott vagy zárt lesz, azt elsősorban a tér határozza meg. Kisebb helyeken jobb lehet, ha nyitva hagyod, nagyobb szobában akár falat vagy üveg falat is kaphat a fent kialakított „hálószoba”.

 

 

 

+1 tipp: szőnyegek

Ha nincs lehetőséged rá, hogy a teret kettéválaszd, még mindig érzékeltetheted a szoba különböző funkcióit néhány jól elhelyezett szőnyeggel. Kerülhet egy rövidebb szárú, strapabíró szőnyeg a kanapé elé és egy bolyhosabb, puhább az ágy mellé, vagy lehet szőnyeg a kettő közül csak az egyik helyen. Ez az apró lakberendezési trükk sokat segít, hogy ha egyben is van a két élettér, mégis érződjön, hogy nem ugyanazt a funkciót szolgálják.

 

 

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást